Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Sebastian Fitzek in quotes

door Soraya Vink (crew) 12 reacties
Op 6 juni verschijnt de nieuwe thriller van Sebastian Fitzek, 'Het pakket'. Hebban zette een groot aantal van zijn uitspraken in de media op een rij voor een profiel. Dit is Sebastian Fitzek. In zijn eigen woorden.

Fitzek in vijf woorden

Nieuwsgierig, uitdagend, nerveus, extravagant, dol op dieren, hyperactief. Nooit gelukt om het in vijf woorden uit te drukken.

Vrouwenthrillers, 2010

Popster

In mijn tienerjaren ontdekte ik dat meisjes dol waren op popsterren. Daarom stortte ik me op drumles en richtte een band op. Met weinig succes. Toen ik mijn demotapes naar een radiostation stuurde, boden ze me gekscherend een baan als comedyschrijver aan. Ik was toen even de weg kwijt. 

Interview Crimezone, 2007

Het leven en de dood

Het leven fascineert mij. Mensen die een thriller schrijven of lezen zijn geen gestoorde wezens, die er naar verlangen dat alles op het einde verschrikkelijk is. Ze hopen op het goede. De dood hoort nu eenmaal bij het leven.

Neue Westfälische, 2017

Auteur als personage

Auteurs zijn meerdere personages; je moet als een moordenaar denken, als een vrouw, als een kind, als een held.

Interview Hebban, 2016

Fitzek als tienjarige

Een schuchter buitenbeentje op de basisschool, die niet geschikt is voor een potje voetbal in de pauze. Toen verscheen Ender, een raddraaider, nerd en coolste jongen van de school. Hij ging naast mij zitten, omdat ik een positieve invloed op hem zou uitoefenen. Uiteindelijk had hij een betere uitwerking op mij: ik werd avontuurlijker en mijn reputatie steeg. Dat heeft mijn leven enorm veranderd en vandaag de dag zijn we nog steeds goede vrienden.

Boersenblatt, 2016

Leugen

Alles is een leugen. Natuurlijk is datgene wat de schrijver bedenkt ook een leugen. Schrijven is liegen. Maar zoals met alles in het leven, er zijn goede en er zijn slechte variaties. De vraag is wat voor effect de leugen heeft op een andere persoon. Als iemand door een leugen verraden wordt of bezeerd wordt, dan is een leugen slecht. Als de leugen een amuserende waarde heeft waar een ander zich mee kan vermaken, dan is alles in orde.

Interview Crimezone, 2007

Motivatie

De gedachte dat geen enkele uitgever eerst interesse had in Stephen King, John Grisham en J.K. Rowling was een goede motivatie voor mij. Ik bleef mezelf vertellen dat er een manier moest zijn om door te breken. Als deze beroemde auteurs nooit doorgebroken zouden zijn, zouden wij hun verhalen niet kunnen vertellen. Deze gedachten hielpen me, zelfs toen ik de twintigste afwijzingsbrief in mijn postbus vond.

The Big Thrill, 2010

Gewone mensen versus ongewone mensen

Denk maar eens aan collega’s, familieleden, vrienden. Er zit altijd wel iemand tussen die een beetje gek is en waarover je zou kunnen schrijven. Je moet het alleen zien. Net zoals een journalist die verhalen ziet die iedereen zou kunnen zien, maar niet zien, omdat ze er niet naar op zoek zijn. Het is mijn werk om op zoek te gaan naar gewone en ongewone mensen, waarbij vreemde dingen bij gebeuren.

Interview Hebban, 2016

Op 6 juni verschijnt Het pakket, de nieuwe thriller van Sebastian Fitzek. In de Hebban BesteBoekenStore koop je dit ebook tot en met 28 mei voor slechts € 4,99.

Lees verder op de volgende pagina.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sebastian Fitzek in quotes

 

Gerelateerd

Over

Sebastian Fitzek

Sebastian Fitzek

Sebastian Fitzek (1971) is een Duitse schrijver en journalist, geboren in Berlij...

Gesponsorde boeken