Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Seks verkoopt en goed ook!

door Hebban Crew 1 reactie
De Vijftig Tinten-trilogie heeft schrijfster E.L. James bepaald geen windeieren gelegd. Haar bedrijf Fifty Shades Ltd. boekte vorig jaar een omzet van ruim 27,5 miljoen euro, met een winst van dertien miljoen euro.

De cijfers laten zien dat de 52-jarige James ook een vrijgevig mens is. Vorig jaar gaf ze 1,3 miljoen euro weg aan goede doelen. Maar ze kan dat makkelijk hebben. Haar vermogen wordt geschat op zo'n vijftig miljoen euro.

E.L. James is een fenomeen in de internationale boekenbranche. Van haar SM-trilogie werden wereldwijd 125 miljoen exemplaren verkocht, waarvan 35 miljoen in de VS. Het eerste Vijftig Tinten-deel was de snelst verkopende paperback ooit in Groot-Brittannië.

De nieuwe spin off-roman van de serie, Grey, waarin hetzelfde verhaal wordt verteld, maar dan vanuit het perspectief van hoofdpersoon Christian Grey, brak een verkooprecord in Engeland. In de eerste drie dagen werden 647.401 exemplaren verkocht. In vergelijking: Dan Brown verkocht van zijn The Lost Symbol in vijf dagen tijd 'slechts' 551.000 stuks. Grey is ook een hit in de VS, waar 1,1 miljoen exemplaren in vier dagen tijd over de toonbank vlogen.Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Seks verkoopt en goed ook!

 

Gerelateerd

Over

E.L. James

E.L. James

E.L. James werkte tot voor kort als uitvoerend televisieproducent in Londen. Ze ...

Gesponsorde boeken