Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Serie naar Stephen Kings JFK-thriller ook op Nederlandse tv te zien

Televisiezender Fox heeft de rechten bemachtigd op de serie 22/11/1963, gebaseerd op de vuistdikke thriller van Stephen King. De reeks wordt vanaf april dit jaar in 18 Europese landen, waaronder Nederland, uitgezonden.

Voor wie de thriller 22/11/1963 van Stephen King niet kent: in het verhaal reist leraar Jake Epping terug in de tijd om de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy te voorkomen. In de negendelige serie wordt Epping gespeeld door James Franco. De reeks werd geproduceerd door J.J. Abrams, Stephen King en Bridget Carpenter in opdracht van Hulu Originals.

In 1972 vatte King al het plan op een thriller te schrijven rond de moord op Kennedy. Maar dat plan was toen onuitvoerbaar. Het boek zou te veel research vragen en daar had hij als parttime leraar geen tijd voor. Maar vooral, schrijft hij in het nawoord bij de in 2011 verschenen thriller 22-11-1963, was 'de wond te rauw'.

King hangt het verhaal op aan de avondschoolleraar Jake Epping. Hij krijgt een ontroerend opstel onder ogen, waarin een volwassen leerling vertelt over een familiedrama. Een paar dagen later vraagt Al, een bevriende uitbater van een hamburgertent, of Epping even langskomt. Al blijkt terminaal ziek, terwijl hij kort daarvoor nog kerngezond leek. Zijn geheim - tevens de reden waarom zijn hamburgers zo goedkoop kunnen zijn - is dat hij terug kan reizen in de tijd. Via een onzichtbare trap in de bijkeuken, naar 1958. De hamburgerbakker heeft bedacht dat dit een manier zou kunnen zijn om de moord op Kennedy te voorkomen. En Epping gaat dat proberen.

Bron: Luitingh-SijthoffOver de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Serie naar Stephen Kings JFK-thriller ook op Nederlandse tv te zien

 

Gerelateerd

Over

Stephen King

Stephen King

Stephen King (Portland, Maine, 1947) is een Amerikaanse bestsellerauteur van ond...

Gesponsorde boeken