Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Seriemoordenaar schrijft boek voor nabestaanden

door Hebban Crew 1 reactie
Een seriemoordenaar in de Verenigde Staten werkt mee aan een boek over de tien moorden die hij heeft gepleegd. Met de opbrengsten wil hij de nabestaanden van de slachtoffers financieel ondersteunen.

''Ik kan hun dierbaren niet meer terugbrengen. Mijn daden zijn te duister om te begrijpen. Het boek en een eventuele film zijn de enige mogelijkheden waarmee ik de nabestaanden kan helpen'', schrijft Dennis L. Rader (foto) in een brief die hij vanuit de gevangenis in El Dorado, Kansas, heeft verstuurd. Rader noemde zich tijdens zijn moordpartijen 'B.T.K', dat staat voor 'bind, torture, kill' (bind vast, martel en dood).

In de vier pagina's tellende brief legt Rader uit dat een rechter heeft bepaald dat hij op financieel gebied niet van zijn misdrijven mag profiteren. Rader, een voormalige milieuambtenaar, heeft zijn rechten afgestaan aan de erven van de mensen die hij vermoordde tussen 1974 en 1991. Hij verdween in 2005 achter de tralies. 

De auteur van het nog te verschijnen boek, forensisch psycholoog Katherine Ramsland, correspondeert regelmatig met Rader. Het boek moet onderzoekers en criminologen helpen seriemoordenaars te doorgronden. Ramsland heeft 54 academische non-fictieboeken op haar naam staan. 

Rader liet weten dat mensen zoals hij moeten worden 'begrepen'. ''Professionals moeten het criminele brein blootleggen. Dat is mijn verplichting aan de samenleving.''

Stephen King baseerde het verhaal Een goed huwelijk in de bundel Aardedonker, zonder sterren op de zaak-Rader. En in de Verenigde Staten ging vorige week de film A good marriage in première, gebaseerd op Kings verhaal.  

(Bron: New York Times)Over de auteur

Hebban Crew

2137 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Seriemoordenaar schrijft boek voor nabestaanden

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken