Hebban vandaag

Nieuws /

SF-schrijver George Clayton Johnson overleden

De Amerikaanse sciencefictionschrijver George Clayton Johnson is overleden. Johnson, die meeschreef aan de roman Logan's Run en de eerste aflevering van Star Trek voor zijn rekening nam, is 86 jaar geworden.

George Clayton Johnson leed aan prostaat- en blaaskanker. Hij stierf op Eerste Kerstdag in een ziekenhuis in North Hills, Californië, zo maakte zijn zoon Paul Johnson bekend.  

Johnson schreef het scenario voor de eerste aflevering van de sciencefictionserie Star Trek, die in 1966 werd uitgezonden. Het gaat om de aflevering The Man Trap, de eerste uitzending met de bekende personages Captain James T. Kirk en Mr. Spock. Johnson schreef ook enkele afleveringen van de zestigerjarenserie Twilight Zone

Maar hij verwierf bekendheid met de sciencefictionroman Logan's Run, die hij samen met William F. Nolan schreef. Van het boek is later een verfilming gemaakt, waarin Michael York de hoofdrol speelde. Logan's  Run gaat over een samenleving, waarin jonge mensen onder de meest idyllische omstandigheden leven. Tot de dag dat zij dertig worden. Dan worden ze namelijk geëxecuteerd als gevolg van een maatregel die bedoeld is om overbevolking tegen te gaan. 

Johnson was ook verantwoordelijk voor het scenario van de film Ocean's 11  (1960), over de overval op een casino in Las Vegas. In deze film waren de belangrijkste rollen weggelegd voor Frank Sinatra, Sammy Davis Jr en Dean Martin. In 2011 volgde een remake met rollen voor George Clooney, Brad Pitt en Matt Damon.  

Bron: BBCOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: SF-schrijver George Clayton Johnson overleden

Gesponsorde boeken