Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

'Shock' wint Prijs van de Jonge Jury 2016

'Shock' van Mel Wallis de Vries wint de Prijs van de Jonge Jury 2016. In Tivoli Vredenburg werd de prijs vanmiddag overhandigd aan de YA-auteur. Ook vielen auteurs Edward van de Vendel en Dan Gemeinhart in de prijzen met een Gouden Lijst.

Voor Mel Wallis de Vries is het de vierde keer dat ze de publiekprijs wint. Vorig jaar nam ze de prijs in ontvangst voor haar boek Wreed en in 2012 en 2014 werd ze tevens beloond met de prijs. Dit jaar stemden ruim 15.000 scholieren in de leeftijd van 12 tot 16 jaar op hun favoriete titel en verkozen hiermee het boek van Wallis de Vries tot hun favoriet. Shock was vorig jaar ook winnaar van de Hebban Award voor beste YA-boek.

De Gouden Lijst in de categorie Nederlandstalig werd uitgereikt aan Edward van de Vendel voor zijn boek Oliver. ‘Met Oliver heeft Edward van de Vendel een roman geschreven met geloofwaardige personages die hij laat groeien naar volwassenheid in poëtische taal, afwisselend ingetogen en confronterend, maar altijd doordringend tot de kern van de zaak’, aldus de jury onder leiding van Helma van Lierop.

In de categorie Vertaald werd Naar de top van Dan Gemeinhart met de Gouden Lijst beloond. De jury noemt het boek 'een indringende roman geschreven over eenzaamheid, de zin van het leven en waarheid.'

Naast deze prijzen werd Hilda Spruit voor haar boek Geestverwanten beloond met de Jonge Debuutprijs en waren er eervolle vermeldingen van de jury van de Gouden Lijst voor Grensgangers van Aline Sax, De Hemel van Bart Moeyaert en De honden van Allan Stratton.


Bekijk de exclusieve reactie van Mel Wallis de Vries op video  hier op onze Facebook-pagina.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: 'Shock' wint Prijs van de Jonge Jury 2016

 

Gerelateerd

Over

Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries (1973) is een van de succesvolste jeugdthrillerauteurs ...

Edward van de Vendel

Edward van de Vendel

Edward van de Vendel werkte een tijdlang in het onderwijs, maar is sinds 2001 fu...

Gesponsorde boeken