Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Shortlist Gouden Strop 2019 bekend

door Hebban Crew 21 reacties
Juryvoorzitter Anniko van Santen heeft zojuist in het televisieprogramma 5 Uur Live de genomineerden voor de shortlist van de Bookspot Gouden Strop bekendgemaakt. Tevens werden de genomineerden voor de Schaduwprijs geïntroduceerd. Opvallend is dat er een dubbeling plaatsvindt tussen de shortlisten; twee debutanten zijn in de race voor beide prijzen.

De vijf genomineerde boeken voor de BookSpot Gouden Strop 2019 zijn:·         

  • De munt van Judea (Volt), Kefah Allush·         
  • De witte kamer (Meulenhoff Boekerij), Samantha Stroombergen·         
  • Erfenis (Luitingh-Sijthoff), Henk Apotheker & Kirsten van Dissel·         
  • Genadeschot (Meulenhoff Boekerij), Felix Weber·         
  • Vogelvrij (De Bezige Bij/Cargo), Kasper van Beek


Zij maken kans op een geldbedrag van € 20.000. Daarnaast ontvangen de genomineerden ieder € 1000. De shortlist van de BookSpot Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek, is samengesteld door een vakjury onder leiding van Opsporing Verzocht presentatrice Anniko van Santen. Opvallend is de grote hoeveelheid debutanten die dit jaar tot de shortlist is doorgedrongen. Voor Felix Weber, een pseudoniem van Gauke Andriesse, is het zijn kans om de Gouden Strop voor de derde keer te winnen.

Bookspot Schaduwprijs

De munt van Judea en Vogelvrij zijn daarnaast ook genomineerd voor de BookSpot Schaduwprijs, de prijs voor het beste thrillerdebuut, en maken daarmee kans op de prijs van € 2000. De shortlist voor de BookSpot Schaduwprijs, samengesteld door een vakjury onder leiding van thrillerauteur Peter Römer, is als volgt:

  • De munt van Judea (Volt), Kefah Allush·         
  • Quarantaine (Luitingh-Sijthoff), Erik Betten·         
  • Vogelvrij (De Bezige Bij/Cargo), Kasper van Beek


Beide shortlists zijn zojuist bekendgemaakt door Anniko van Santen en Peter Römer bij Daphne Bunskoek in het televisieprogramma 5 Uur Live. De winnaars van de BookSpot Gouden Strop en de BookSpot Schaduwprijs worden op 29 mei bekendgemaakt, kort voor de start van de Spannende Boeken Weken, dit jaar van 1 t/m 21 juni. Schrijver Thomas Olde Heuvelt is dit jaar verantwoordelijk voor het geschenk dat cadeau wordt gedaan bij aankoop van 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken tijdens de Spannende Boeken Weken.Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Shortlist Gouden Strop 2019 bekend

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken