Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Shortlist Hebban Luisterboek Award 2018 bekendgemaakt bij Tijd voor MAX

door Hebban Crew 8 reacties
Zojuist werden in de uitzending van Tijd voor MAX op NPO 1 de genomineerden voor de Hebban Luisterboek Award 2018 bekendgemaakt. Vijf voorlezers maken nog kans op de prijs: Sonja Barend, Howard Komproe, Gijs Scholten van Aschat, Arthur Japin en Sander de Heer. De Hebban Luisterboek Award wordt voor de tweede keer uitgereikt en is een prijs voor de beste voorlezer en de beste auteur.

Meer Week van het Luisterboek vind je op het Luisterboeken-kanaal

De shortlist van de tweede editie van de Hebban Luisterboek Award geeft de breedte van Nederlandstalige luisterboeken mooi weer. Veel diversiteit in zowel voorlezers (twee schrijvers, een standup-comedian en twee acteurs) als genres (non-fictie, literaire romans en een klassieke jeugdroman).  

Jury

De jury van de Hebban Luisterboek Award 2018 bestaat uit meer dan 100 enthousiaste luisterboek-liefhebbers onder aanvoering van de redactie van Hebban. Hanna Verboom en Jochem Myjer wonnen de eerste editie van de Hebban Luisterboek Award. 

Dit is de shortlist

Deze shortlist werd samengesteld op basis van de beoordelingen van een jury bestaande uit meer dan 100 liefhebbers van luisterboeken.

Voorgelezen door Howard Komproe

Voorgelezen door Sander de Heer

Voorgelezen door Sonja Barend

Voorgelezen door Arthur Japin

Voorgelezen door Gijs Scholten van Aschat

 

De Week van het Luisterboek 2018

Hebban organiseert van woensdag 9 mei tot en met zaterdag 19 mei voor de tweede keer de Week van het Luisterboek. Tijdens deze week wordt het luisterboek in het zonnetje gezet op de site en daarbuiten. 

Luisterboek cadeau-app voorgelezen door Rik van de Westelaken en Carolien Borgers

De Week van het Luisterboek cadeau-app bestaat uit twee gloednieuwe luisterboeken. Wie is de Mol-presentator Rik van de Westelaken leest ‘Ik kan er nét niet bij’, het aangrijpende persoonlijke verhaal van Sander Verheijen over zijn tweeling. Het tweede luisterboek is ‘Stilzwijgen’, een kort spannend verhaal van thrillerschrijfster Anita Terpstra, voorgelezen door cabaretière Carolien Borgers. De cadeau-app is gedurende de Week van het Luisterboek voor iedereen gratis te downloaden voor Apple iOS en Android.

Meer aandacht voor luisterboeken

Naast de cadeau-app en de verkiezing staat Hebban.nl voor een groot deel in teken van het luisterboek. Op hebban.nl/luisterboeken komen er achtergrondartikelen en interviews met de makers van luisterboeken. Luisterboekenproducent Thinium verzorgt een dagelijkse podcast met verhalen over en gesprekken met voorlezers, auteurs en liefhebbers. Deze podcasts zijn tevens te beluisteren in de Hebban Luisterboek-app. Daarnaast is er een actieshop waar luisterboeken tijdelijk met hoge kortingen kunnen worden aangeschaft.

Meer artikelen over de Week van het Luisterboek vind je terug op dit kanaal.

  Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Shortlist Hebban Luisterboek Award 2018 bekendgemaakt bij Tijd voor MAX

 

Gerelateerd

Over

Hector Malot

Hector Malot

Hector-Henri Malot (La Bouille bij Rouen, 20 mei 1830&n...

Sonja Barend

Sonja Barend

Sonja Barend (1940) was een televisiepresentatrice, die ook wel de Koningin van ...

Carlos Ruiz Zafón

Carlos Ruiz Zafón

Carlos Ruiz Zafón (1964-2020) is een Spaanse roman- en scriptschrijver. Hij de...

Arthur Japin

Arthur Japin

Arthur Japin (1956) studeerde enkele jaren Nederlandse taal-en letterkunde en do...

Trevor Noah

Trevor Noah

Trevor Noah werd in 1984 geboren in Zuid-Afrika en werd in 2012 als comedian bek...

Gesponsorde boeken