Hebban vandaag

Nieuws /

Shortlist Het Gouden Kookboek 2015 bekend

Voor het eerst wordt dit jaar wordt Het Gouden Kookboek uitgereikt, de prijs voor 'het beste kookboek van de Lage Landen.' Stichting CPNB maakte zojuist de drie genomineerde boeken bekend.

Het Gouden Kookboek is in het leven geroepen omdat de populariteit van kookboeken de laatste jaren enorm is toegenomen. Er verschijnen steeds meer en mooiere kookboeken, die inspelen op de groeiende interesse voor bewust, eerlijk en gezond eten.

Uit 56 oorspronkelijk Nederlandstalige kookboeken die tussen 1 augustus 2014 en 31 juli 2015 in Nederland en Vlaanderen verschenen stelde de vakjury, bestaande uit Jonah Freud (De Kookboekhandel, Amsterdam), Roos Schlikker (journaliste, schrijfster en liefhebster van kookboeken) en Just Enschedé, een shortlist van drie kookboeken samen.

Genomineerd voor Het Gouden Kookboek 2015 zijn:

De mijne is de beste - Filip Jans en Jurger & Sven Campens (Manteau)

De nomadische keuken van Raïnaraï - Laurent Med Khellout (Fontaine)

'Dit boek is een aanrader voor wie behoefte heeft om ook in de keuken weer eens nieuwe wegen in te slaan', aldus recensent Marieke den Hartog. ****

Hebban redacteur Natascha van der Stelt interviewde Laurent Med Khellout vorig jaar over zijn restaurants, koken, zijn levensfilosofie en over dit genomineerde kookboek.

Liever lokaal - Annette van Ruitgenberg, René Zanderink en Elsje Bruijnestein (Fontaine)

'Een boek om niet alleen snel een recept in op te zoeken maar zeker ook slow in te lezen en inspiratie op te doen', schreef Marlene Bijlsma in haar recensie van Liever Lokaal. ****

Het Gouden Kookboek wordt uitgereikt aan het begin van de Kookboekenweek, die van maandag 26 oktober t/m zondag 1 november plaatsvindt. De komende weken zal de jury een aantal recepten uit de drie kookboeken bereiden, om de boeken niet alleen op de vormgeving te beoordelen, maar ook op de bruikbaarheid.

Voor meer informatie zie: www.kookboekenweek.nu

Bron: Stichting CPNBOver de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Shortlist Het Gouden Kookboek 2015 bekend

Gesponsorde boeken