Hebban vandaag

Nieuws /

Shortlist Jan Wolkers Prijs 2015 bekend

De shortlist van de Jan Wolkerprijs 2015, vernoemd naar de auteur en natuurliefhebber, is bekend. Uit bijna 100 boeken stelde de jury een shortlist samen van vijf titels.

De Jan Wolkers Prijs is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds, de Volkskrant en Vroege Vogels van de VARA. Uit een zeer divers aanbod van wetenschappelijke werken, kinderboeken, poëzie, romans, monografieën en veldgidsen selecteerde de jury vijf titels. Opvallend is dit jaar het grote aantal bijzondere veldgidsen en het verminderde aantal groene romans en kinderboeken.

De shortlist ziet er als volgt uit:

Basisgids grassen van Arie van den Bremer (KNNV Uitgeverij)
De Italiaanse chauffeuse van Hans Dorrestijn (Nijgh & Van Ditmar)
Larven van libellen van Christophe Brochard & Ewoud van der Ploeg (KNNV Uitgeverij)
Niet zonder elkaar van Louis Schoonhoven e.a. (uitgeverij Natuurmedia)
Wildernis, woongebied en wingewest van Louwrens Haquebord (Atlas Contact)  

Welk boek de prijs uiteindelijk wint, zal bekend worden gemaakt tijdens een bijzondere radio-uitzending die volledig in het teken van het Nederlandse natuurboek staat. Op 18 oktober, tijdens de Dag van het Natuurboek, reikt weduwe Karina Wolkers de prijs uit.

Aan de Jan Wolkers Prijs is een geldbedrag van €5000 verbonden en de winnaar ontvangt tevens een unieke tekening van Siegfried Woldhek. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door Remco Daalder voor zijn boek De gierzwaluw.

Bronnen: www.wnf.nl en www.boekblad.nlOver de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Shortlist Jan Wolkers Prijs 2015 bekend

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken