Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Shortlist Verkiezing Hebban Debuutprijs 2016

door Sander (Hebban Crew) 10 reacties
Vanaf vandaag staat de debutant een week lang centraal op Hebban. We trappen af met de shortlist verkiezing voor de eerste Hebban Debuutprijs voor romans. Welke vijf debuten de jury gaat lezen bepaal jij als lezer. Stem nu op je favoriete debuutroman(s) van de afgelopen maanden!

Stem nu op je favoriete debuutromans

Hebban Debuutprijs voor romans

Nog even kort over de Hebban Debuutprijs. De nieuwe prijs maakt deel uit van de Hebban Awards en is een aanmoedigingsprijs voor (nieuw) Nederlandstalig schrijftalent in de Hebban-categorie 'Literatuur & Romans'. Evenals bij de Hebban Thriller Debuutprijs (deze wordt al voor de vierde keer uitgereikt dit jaar) wordt de winnaar van de Hebban Debuutprijs voor romans bepaald door een jury. In dit geval bestaat de vijftienkoppige jury uit Hebban-redacteuren, Hebban-recensenten en leden van het boekverkoperspanel, die regelmatig lezen en schrijven voor onze rubriek Hot or Not.

De juryleden worden begin juli bekendgemaakt. 

Shortlist-verkiezing

Hebban is een lezerscommunity en alleen dat al is een reden om het net even anders te doen dan bij literaire juryprijzen. We geven de lezers daarom graag ook invloed op onze juryprijs. Zij bepalen welke vijf boeken de jury zal beoordelen. Van 27 juni tot en met 3 juli kan er gestemd worden op de debuutromans op de longlist en kunnen lezers hun favorieten (minimaal 1, maximaal 5) nomineren voor een plek op de shortlist. 

Deze shortlist wordt op 5 juli bekendgemaakt via de Hebban Lunchupdate. De eerste Hebban Debuutprijs voor romans wordt uitgereikt tijdens de prijsuitreiking van de Hebban Awards op 27 september a.s. 

Stem nu op je favoriete debuutromans

Longlist

Een longlist van 51 titels, is dat geen groslist? Een vraag die we, misschien zelfs terecht, meerdere malen gesteld kregen afgelopen week. Onze longlist is lang, maar aangezien de selectie voor de shortlist wordt gebaseerd op deze complete lijst is het technisch gezien ook echt een longlist. Onze longlist is de stemlijst en bevat alle romans die door de redactie zijn aangemerkt als 'debuut' en voldoen aan de gestelde voorwaarden. Hieronder vind je ze in volledig willekeurige volgorde.

 

Stem nu op je favoriete debuutromansOver de auteur

Sander (Hebban Crew)

1056 volgers
472 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Shortlist Verkiezing Hebban Debuutprijs 2016

 

Overig

Longlist Hebban Debuutprijs 2016

op 25 juni 2016 door Sander (Hebban Crew) 53 boeken 20 volgers 2 reacties 10 likes
Gesponsorde boeken