Hebban vandaag

Nieuws /

Shortlist Young Writer of the Year Award 2015

De shortlist van de jaarlijkse Young Writer of the Year Award is bekend. Vier auteurs maken kans op de prijs voor jonge schrijvers onder de 35: Ben Fergusson, Sarah Howe, Sunjeev Sahota en Sara Taylor.


De Britse prijs, georganiseerd door de Sunday Times en literair agentschap Peters Fraser & Dunlop, wordt uitgereikt aan jonge schrijvers van 35 jaar of jonger voor zijn of haar literaire werk. De winnaar ontvangt 5000,- pond, de drie andere auteurs winnen ieder 500,- pond.  
  
De genomineerden:
Ben Fergusson met The Spring of Kasper Meier (Little, Brown) / De lente van Kasper Meier (2014, The House of Books)
Sarah Howe met Loop of Jade (Chatto & Windus)
Sunjeev Sahota met The Year of the Runaways (Picador) / Het jaar van de gelukszoekers (verschijnt februari 2016 bij Prometheus)
Sara Taylor met The Shore (William Heineman)  

Volgens Robert Macfarlane, winnaar van 2004, is de prijs een enorme steun geweest. Afgezien van de publiciteit maakte het hem zekerder van zichzelf: ‘Ik begon te geloven dat ik misschien in staat was nog een boek te schrijven, dat werd The Wild Places (2007) en hier ben ik nu, in 2015, zes boeken later en een nieuw onderweg, terugdenkend aan de prijs die ik meer dan tien jaar geleden kreeg en de enorme boost die het me gaf.’  

De jury bestaat dit jaar uit drie personen. Een van de juryleden is auteur Sarah Waters, die de prijs in 2000 kreeg. Het drietal wordt gecompleteerd door Andrew Holgate en Peter Kemp, respectievelijk literair redacteur en chef Fictiereviews van de Sunday Times. De winnaar van de award wordt in december bekendgemaakt.   Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

765 volgers
385 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Shortlist Young Writer of the Year Award 2015

Gesponsorde boeken