Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Shutter Island bewerkt tot televisieserie

Na het boek en de film volgt de televisieserie. Website Deadline meldt dat betaalkanaal HBO en Paramount Television besprekingen voeren om van de film Shutter Island (2010) een serie voor de flatscreen te maken. De pilot van de serie, die de werktitel Ashecliffe draagt, wordt geregisseerd door Martin Scorsese. Hij baseert zich op het script van thrillerauteur Dennis Lehane.

Ashecliffe is de naam van de psychiatrische inrichting voor geesteszieke criminelen op het verlaten eiland. De film Shutter Island speelde zich in en rond het hospitaal af. De serie begint vóór de gebeurtenissen in de film. De focus is gericht op het verleden van de inrichting, haar geheimen en de wandaden van de oprichters, die begin twintigste eeuw het ziekenhuis bouwden en daar de behandelmethoden van geesteszieken ontwikkelden.  

Het idee voor de serie komt bij Paramount TV vandaan. De maatschappij polste Martin Scorsese en vervolgens schrijver Dennis Lehane, die het plan enthousiast omarmde. Lehane is een van de schrijvers van het scenario. Zijn thriller Shutter Island dateert uit 2003 en werd lange tijd onverfilmbaar beschouwd vanwege de complexe structuur van het verhaal. De film bracht in de Verenigde Staten alleen al ruim 128 miljoen dollar op.
(Bron: Deadline


Over de auteur

Hebban Crew

2137 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Shutter Island bewerkt tot televisieserie

 

Gerelateerd

Over

Dennis Lehane

Dennis Lehane

Dennis Lehane (1965) is een Amerikaanse bestsellerauteur van een aantal alo...

Gesponsorde boeken