Hebban vandaag

Nieuws /

Sidney Vollmer brengt tweets in boekvorm uit

Auteur Sidney Vollmer vond het zonde dat er niets meer met zijn 'tweets' gedaan zou worden. Hij besloot zijn tweets van het jaar 2014 te bundelen en uit te geven in boekvorm.

Het leven is met de introductie van de verschillende kanalen op sociale media steeds vluchtiger geworden en speelt zich daar ook steeds meer af. ‘Veel van wat we nu maken, is over 10 tot 15 jaar niet meer beschikbaar. Maar dit boek met mijn tweets uit 2014 dan nog wel,’ aldus de auteur.  

Het resultaat is te lezen in Atlasvlinders, een boek dat door de lezer beschouwd kan worden als een dagboek gevuld met tweets. Tevens is het onderdeel van een experiment in drie series, doordat er sprake is van een oplage van 40, 99 en 1 stuks. De 140 tekens die op Twitter gebruikt mogen worden staan symbool voor de samenstelling van de serie. Zo is Serie A te koop voor 140 dubbeltjes, Serie B (bestaande uit 99 stuks, gesigneerd, gestempeld, genummerd, inclusief het eerste boek van de auteur) voor 140 euro en is Serie C verkrijgbaar voor 1400 euro. Deze laatste serie belooft een heus pakket inclusief een bezoek van twee uur aan de vlindertuin in Artis plus een lunch met de auteur. Het boek zal ongetwijfeld een andere leeservaring opleveren dan het scrollen door Twitter.  

Zijn debuutroman Alles ruikt naar chocola verscheen in 2011 bij uitgeverij Podium. Vollmer besloot het uitgeefproces zelf uit te voeren, iets wat de auteur als een bijzondere fase beschouwt en een soort scheppingsdrang creëerde ‘Normaal ben ik veel met m’n hoofd bezig, maar het was geweldig om met eigen handen dingen te doen: kijken naar papiersoorten, typografie, overleggen met artdirector Jarr Geerligs over het omslag. Bedenken hoe je boeken verkoopt in deze tijd en hoe je dat vertaalt naar het boek zelf,’ verklaart de auteur.  

Ondertussen werkte Vollmer verder aan zijn derde boek en zal het voortborduren op een persoonlijke geschiedenis met de digitale cultuur. Uiteenlopend van hoe er digitaal van alles wordt gecreëerd tot de gevolgen voor de consument. De vraag is nu of dit derde boek tevens in eigen beheer uitgegeven zal worden of dat deze uitgebracht zal worden bij een traditionele uitgeverij. De auteur geeft zelf aan voor dit boek een traditionele uitgeverij te zullen kiezen vanwege de werkwijze.

Het boek is verkrijgbaar bij de auteur zelf via deze website.

Foto (c): Sidney VollmerOver de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sidney Vollmer brengt tweets in boekvorm uit

 

Gerelateerd

Over

Sidney Vollmer

Sidney Vollmer

Sidney Vollmer (1983) is regisseur en schrijver. Na zijn master filmwetenschappe...

Gesponsorde boeken