Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Singel uitgeverijen neemt De Geus over

door Sander (Hebban Crew) 6 reacties
De Bredase uitgeverij De Geus wordt overgenomen door Singel Uitgeverijen en verhuist per 1 mei naar Amsterdam. Eigenaren en directie van De Geus, Eric Visser en Annemie Jans, blijven als adviseur betrokken bij het bedrijf. De directie van de Singel Uitgeverijen voert gesprekken met de medewerkers van De Geus over hun toekomst in Amsterdam.

Nele Hendrickx (uitgever vertaald), Sander van Vlerken en Ad van den Kieboom (resp. uitgever en redacteur van het Nederlandstalige fonds) zullen het gezicht van De Geus naar buiten zijn.

Met de verkoop van De Geus willen Annemie Jans en Eric Visser (eigenaren en directie) de toekomst van uitgeverij De Geus als zelfstandig opererende kwaliteitsuitgeverij verzekeren. Uitgeverij De Geus werd op 1 januari 1983 opgericht door Eric Visser. In januari 2013 richtte Eric Visser de Engelstalige uitgeverij World Editions op met de imprint Colibri. Hij wil zich hier de komende jaren volledig voor inzetten. De Geus is een van de toonaangevende literaire uitgeverijen in Nederland en Vlaanderen.

Over Uitgeverij De Geus

Het vertaalde fonds van De Geus telt veel belangrijke internationale auteurs , onder wie veertien winnaars van de Nobelprijs en tal van schrijvers die belangrijke prijzen als de Prix Goncourt en de Booker Prize ontvingen. In het fonds prijken o.a. de namen van internationale bestsellerauteurs Karl Ove Knausgard, Colm Toibin, Simone de Beauvoir en Marianne Frederiksson.  

De laatste jaren groeide het aantal Nederlandstalige auteurs sterk en niet zonder succes. Zo werd Kader Abdolah in 2011 en Esther Gerritsen in 2016 auteur van het Boekenweekgeschenk. Afgelopen jaar brak Jaap Robben door met zijn veelbekroonde debuutbestseller Birk. Annelies Verbeke en Kristien Hemmerechts behoren tot de absolute top. De Geus is een vooraanstaande uitgever van literaire spanning, op de auteurslijst staan talrijke internationale en nationale topauteurs.

De Geus heeft van oudsher een sterk (literair) thrillerfonds met onder anderen Henning Mankell, Hakan Nesser, Fred Varkas, Arne Dahl, Roslund & Hellström, Liza Marklund, Johan Theorin en Gouden Strop-winnaars Charles den Tex en Bram Dehouck.

Klik hier voor alle auteurs in het fonds van De Geus. Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1055 volgers
472 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Singel uitgeverijen neemt De Geus over

 

Gesponsorde boeken