Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Six Word Photo (ronde 2)

door Jean-Paul Colin 10 reacties
We kennen ze allemaal wel, de schrijfwedstrijden waarbij je wordt uitgedaagd om een onderschrift bij een foto te bedenken. Vrijwel even bekend inmiddels is het verhaal in zes woorden, beter bekend als Six Word Story. Maar het kan nog beter: een combi van deze twee, de zogenaamde Six Word Photo.

Hebban Kort publiceert een maand lang elke donderdag een foto, waarbij we je uitdagen een onderschrift in zes woorden te bedenken. Gooi net zoveel humor in de strijd als je wilt, als je story maar betrekking heeft op de foto zelf. Let daarbij ook goed op de details. Wie deze het beste weet te bespelen komt doorgaans het verst.

Meedoen is vrij eenvoudig. Post uiterlijk woensdag 20 mei onder dit artikel een berichtje met daarin je foto-onderschrift. Tegelijk met elke nieuwe foto wordt ook de winnaar van de vorige editie bekendgemaakt. Deze krijgt een boek naar keuze van uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Er kan worden gekozen uit:
Sporen van misdaad - Val McDermid
Totaal door het dolle heen - Karen Joy Fowler
Wesp - Ian Garbutt
Op reis met Hillary Clinton - Kim Ghattas
Kunnen muggen dronken worden? - Juliette Vasterman

Ook als je weliswaar bedreven bent in het bedenken van onderschriften maar zelf het aantal woorden wilt bepalen, is meedoen toegestaan. Je dingt in dat geval echter niet mee naar de prijzen.

Veel succes met deze tweede ronde van Six Word Photo!

Winnaar ronde 1

Op de eerste foto die we voorlegden, was een vader met baby te zien die beiden, liggend op hun rug, met een gsm in de weer waren. Hoewel het geen storm aan reacties losmaakte, toonde elke deelnemer zich een groot creatieveling. Een winnaar aanwijzen was een harde noot om te kraken. Toch is de jury tot een besluit gekomen. De winnaar is:

Lies van Aelst

Haar onderschrift:
'Het nieuwe voorlezen: Een verhaaltje voor-appen'

Van harte gefeliciteerd, Lies! Je ontvangt spoedig van ons het boek naar keuze.Over de auteur

Jean-Paul Colin

168 volgers
21 boeken
17 favoriet
Auteur


Reacties op: Six Word Photo (ronde 2)

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken