Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Six Word Photo (ronde 3)

door Jean-Paul Colin 5 reacties
We kennen ze allemaal wel, de schrijfwedstrijden waarbij je wordt uitgedaagd om een onderschrift bij een foto te bedenken. Vrijwel even bekend inmiddels is het verhaal in zes woorden, beter bekend als Six Word Story. Maar het kan nog beter: een combi van deze twee, de zogenaamde Six Word Photo.

Hebban Kort publiceert een maand lang elke donderdag een foto, waarbij we je uitdagen een onderschrift in zes woorden te bedenken. Gooi net zoveel humor in de strijd als je wilt, als je story maar betrekking heeft op de foto zelf. Let daarbij ook goed op de details. Wie deze het beste weet te bespelen komt doorgaans het verst.

Meedoen is vrij eenvoudig. Post uiterlijk woensdag 27 mei onder dit artikel een berichtje met daarin je foto-onderschrift. Tegelijk met elke nieuwe foto wordt ook de winnaar van de vorige editie bekendgemaakt. Deze krijgt een boek naar keuze van uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Er kan worden gekozen uit:
Sporen van misdaad - Val McDermid
Totaal door het dolle heen - Karen Joy Fowler
Wesp - Ian Garbutt
Op reis met Hillary Clinton - Kim Ghattas
Kunnen muggen dronken worden? - Juliette Vasterman

Ook als je weliswaar bedreven bent in het bedenken van onderschriften maar zelf het aantal woorden wilt bepalen, is meedoen toegestaan. Je dingt in dat geval echter niet mee naar de prijzen.

Veel succes met de derde ronde van Six Word Photo! Deze keer geheel in het teken van de zojuist afgetreden talkshowhost David Letterman.

Winnaar ronde 2

Een hijskraan die zo staat opgesteld dat het net lijkt of hij de Eiffeltoren verplaatst. Dat is wat we op de foto uit ronde 2 zagen. Het leverde opnieuw mooie onderschriften op, van zeer doordachte tot uiterst humoristische.

Tijd om de winnaar bekend te maken. Dat is geworden:

RenŽe Snijder

Het winnende onderschrift:
'Eiffeltoren op wereldreis, nu in Amsterdam'

Van harte gefeliciteerd, RenŽe! Gelieve een bericht te sturen naar jp.colin@hebban.nl met daarin je adres en de titel van het boek dat je graag ontvangt.Over de auteur

Jean-Paul Colin

168 volgers
21 boeken
17 favoriet
Auteur


Reacties op: Six Word Photo (ronde 3)

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken