Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Six Word Photo (ronde 4)

door Jean-Paul Colin 4 reacties
We kennen ze allemaal wel, de schrijfwedstrijden waarbij je wordt uitgedaagd om een onderschrift bij een foto te bedenken. Vrijwel even bekend inmiddels is het verhaal in zes woorden, beter bekend als Six Word Story. Maar het kan nog beter: een combi van deze twee, de zogenaamde Six Word Photo.

Hebban Kort publiceert een maand lang elke donderdag een foto, waarbij we je uitdagen een onderschrift in zes woorden te bedenken. Gooi net zoveel humor in de strijd als je wilt, als je story maar betrekking heeft op de foto zelf. Let daarbij ook goed op de details. Wie deze het beste weet te bespelen komt doorgaans het verst.

Meedoen is vrij eenvoudig. Post uiterlijk woensdag 3 juni onder dit artikel een berichtje met daarin je foto-onderschrift. Tegelijk met elke nieuwe foto wordt ook de winnaar van de vorige editie bekendgemaakt. Deze krijgt een boek naar keuze van uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Er kan worden gekozen uit:

Sporen van misdaad - Val McDermid
Totaal door het dolle heen - Karen Joy Fowler
Wesp - Ian Garbutt
Op reis met Hillary Clinton - Kim Ghattas
Kunnen muggen dronken worden? - Juliette Vasterman

Ook als je weliswaar bedreven bent in het bedenken van onderschriften maar zelf het aantal woorden wilt bepalen, is meedoen toegestaan. Je dingt in dat geval echter niet mee naar de prijzen.

Veel succes met de derde ronde van Six Word Photo!

Winnaar ronde 3

Het aftreden van talkshowhost David Letterman heeft volop in het nieuws gestaan. Dus stond ook Six Word Photo voor even in het teken van hem. We plaatsten een foto waarop Letterman en acteur Bill Murray te zien waren. Muray was dertig jaar geleden Lettermans eerste gast. Om die reden werd hij een week geleden gevraagd om in de voorlaatste Late Show nogmaals acte de présence te geven. Murray vloog uit een grote taart en gaf een knuffel aan Letterman. Het logische gevolg: beide heren zaten onder de taart.

Uit het ietwat geringe aantal reacties viel op te maken dat het bedenken van een onderschrift bij deze foto een aanslag was op de grijze hersencellen. Toch heeft de jury ook nu weer een winnaar gevonden. Dat is geworden:

Victor de la Vieter

Het winnende onderschrift:
'Kappenou! Jij vliegt er ook uit!'

Van harte gefeliciteerd, Victor! We doen je spoedig het boek naar keuze toekomen.Over de auteur

Jean-Paul Colin

168 volgers
21 boeken
17 favoriet
Auteur


Reacties op: Six Word Photo (ronde 4)

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken