Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Slechte blog-gewoonten

2 reacties
Iedereen heeft zijn of haar eigen talenten en tekortkomingen. Bloggers zijn wat dat betreft geen uitzondering. Vandaag wil ik het met jullie hebben over de dingen waar je als blogger niet zo goed in bent, want wanneer je je eigen tekortkomingen inziet zijn ze des te gemakkelijker te overwinnen.

Eén ding waar ik zelf ontzettend slecht in ben is het controleren van mijn eigen teksten. Ik kan een tekst wel twintig keer nakijken zonder een enkele fout te ontdekken, om me later met een rood hoofd te realiseren dat ik toch écht een 't' had moeten gebruiken waar die 'd' staat. Ik heb begrepen dat veel meer schrijvers, columnisten en bloggers daar last van hebben. Het heeft te maken met het feit dat je niet leest wat er staat, maar wat je denkt dat er staat. Klinkt dat niet vreemd? Toch helpt het om te weten dat ik hier slecht in ben. 

Aangezien ik het me niet kan veroorloven om mijn teksten voor publicatie na te laten kijken door iemand anders, vraag ik geregeld mijn bezoekers om hulp. Niet door ze letterlijk te vragen om mijn werk na te kijken, maar door ze er regelmatig op te attenderen dat het okay is om me te wijzen op eventuele fouten die ik heb gemaakt. Wanneer ik op onvolmaaktheden in mijn teksten word gewezen zal ik er in de toekomst namelijk beter op letten om niet dezelfde fout te maken. Ik wil niet beweren dat dit een perfecte oplossing is, maar het is wel een oplossing die werkt voor mij. 

Een andere zwakke plek van mij is dat ik soms té ambitieus ben. Ik heb namelijk momenten waarop ik bruis van de inspiratie, terwijl mijn creatieve bron op andere momenten droger is dan de Sahara. Op momenten dat ik héél veel inspiratie heb, wil ik dan ook eigenlijk alles tegelijk doen en dat werkt niet. Je kunt natuurlijk voorstellen dat ik mijn ideeën wel uitwerk wanneer ze opkomen en ze vervolgens bewaar voor een latere datum, maar dat kan ik niet - durf ik niet. Er komen immers steeds meer boekbloggers bij en de kans dat jij en een ander hetzelfde idee hebben is misschien klein, maar wel degelijk aanwezig. Ik ben er dan ook van overtuigd om ideeën meteen uit te werken zodat ik de eerste kan zijn met dat concept op mijn blog. Snap je? 

Daarom ben ik regelmatig met heel veel projecten tegelijkertijd bezig en hoewel ik daarom mijn aandacht moet verdelen, en mezelf onnodig opzadel met een heleboel stress zou ik het toch niet anders willen. Als jullie een andere oplossing weten hiervoor dan hoor ik het graag. 

Uiteraard kan ik dit artikel niet afsluiten zonder jullie de vraag van de week te stellen en ik vermoed dat jullie hem dit keer wel kunnen raden: 

Wat is jouw slechte blog-eigenschap? 


Over de auteurReacties op: Slechte blog-gewoonten

 

Gesponsorde boeken