Hebban vandaag

Leesclubs /

Schrijf je in voor de Hebbanbuzz met thriller 'De stagiair'

door Hebban Crew 1 reactie
Het debuut van Helen Monks Takhar zet twee vrouwen van verschillende generaties lijnrecht tegenover elkaar op de werkvloer. Deze frisse update van 'All About Eve' laat zien dat rivaliteit en jaloezie ook in meer feministische tijden nog lang niet verdwenen zijn. Lees een sneak preview en schrijf je in voor de Hebban Buzz!

Helen Monks Takhar zet met haar eerste boek een sociaal bewuste thriller neer die via een aantal onverwachte verrassingen diep onder de huid kruipt. Naast het blootleggen van de pijnlijke aannames die vrouwen van verschillende generaties over elkaar maken, zet ze een stevige, duistere thriller neer die moeilijk weg te leggen is en een kat- en muisspel speelt met zowel de personages als de lezer. 

Vóór haar debuut als auteur heeft Monks Takhar de afgelopen twintig jaar als journalist, copywriter en redacteur gewerkt. Haar schrijftalent leverde haar naast de verkoop van De stagiair ook een deal op voor een nog te schrijven tweede boek. Terwijl ze daarmee bezig is, wordt De stagiair bewerkt tot tv-serie. Ook daar heeft Monks Takhar ervaring in: samen met haar echtgenoot – scriptschrijver en producent Danny Takhar – runt ze een productiebedrijf.

De stagiair

Volgens de 42-jarige hoofdredacteur Katherine is de nieuwe stagiair Lily een typische millennial: verwend, hypercorrect en zelfbewust. Met haar tante als directeur heeft ze het bovendien maar gemakkelijk als nieuwkomer op de redactie. Lily ziet Katherine juist als een wezen uit een ander tijdperk: hiërarchisch, onaardig en denigrerend.

De komst van Lily op de redactie van het Women’s Leadership-magazine verandert alles aan het leven van Katherine. Tot haar eigen ongenoegen raakt ze in de ban van de jonge vrouw, die haar pijnlijk herinnert aan haar eigen ouder worden en vervlogen ambitie. Lily doet poeslief, maar er klopt iets niet. Wanneer Lily toevallig vrienden wordt met háár man en opduikt op borrels met haar vrienden, begint Katherine nerveus te worden. Is zij paranoïde? Of wil Lily haar iets duidelijk maken?

Leesfragment

Sta je te trappelen om deze spannende thriller te lezen, die op 5 juni gaat verschijnen? Lees hieronder een sneak preview en schrijf je in voor de Hebban Buzz. Als je wordt ingeloot ben je een van de eersten die het boek in handen zal krijgen, in ruil voor vier social media momenten.

Lees alvast een sneak preview van De stagiair

Beluister een fragment in het Engels

Over het boek


Helen Monks Takhar

'[A] dark and disquieting debut . . . Monks Takhar delivers an excruciatingly tense slow burn that’s rife with twists that shock and devastate.' – Publishers Weekly

'Breathtaking. A brilliant, butt-kicking romp through the Gen X/Millennial clash and the horrors of cutthroat corporate life. I couldn’t put it down.' – Alex Marwood, auteur van Waar is ze? en Achter de voordeur

Lees mee

Schrijf je nu in voor de Hebban Buzz!

Wil jij De stagiair niet aan je neus voorbij laten gaan en je leeservaring met zoveel mogelijk mensen delen op je social media kanalen? Samen met Xander Uitgevers deelt Hebban 100 epubs uit aan deelnemers van de Hebban Buzz.

Buzz mee en schrijf je in!Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Schrijf je in voor de Hebbanbuzz met thriller 'De stagiair'

 

Gerelateerd

Over

Helen Monks Takhar

Helen Monks Takhar

Helen Monks Takhar studeerde in 1999 af aan Cambridge University, en werkt...

Hebban Spots

Buzz - De stagiair

26 volgers

Welkom bij de Buzz Spot voor 'De stagiair' van Helen Monks Takhar (Xander Uitgevers). Onze hashtag is #hebbanbuzz. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl. Aansluiten...