Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: 23 minuten van Vivian Vande Velde (mét giveaway!)

door Lindy (Hebban Crew) 7 reacties
Wat als je de tijd 23 minuten terug kunt draaien? De 15-jarige Zoe is getuige van een bankoverval, maar kan slechts negen keer de tijd terugzetten. En telkens gaat er iets mis… ‘23 minuten’ verschijnt op 17 november, maar je leest op Hebban nu al een Sneak Preview én we geven maar liefst 23 exemplaren weg van deze YA-thriller!


Hoewel je in eerste instantie misschien anders vermoedt, is Vivian Vande Velde geen Nederlandse of Vlaamse, maar een Amerikaanse schrijfster die al vele boeken heeft geschreven voor jongeren. Mocht je benieuwd zijn naar de herkomst van haar naam, hier legt ze het zelf uit in een geluidsfragment. Toch is haar thriller 23 minutes het eerste boek dat naar het Nederlands is vertaald.     

In het verhaal loopt de 15-jarige Zoe op een regenachtige dag een bank binnen om te schuilen. Precies op dat moment vindt een gewelddadige bankoverval plaats. Gelukkig heeft Zoe een speciale gave: ze kan de tijd 23 minuten terugdraaien. Dat kan echter maar negen keer voor de betreffende tijdsperiode… Is het voldoende om de levens van de aanwezigen te redden, waaronder dat van de knappe Daniel? Het wordt lastig, want de tijd dringt en telkens gaat er iets mis  

Bijzonder aan het boek is dat het naast spannend ook nog eens grappig is. In een interview over haar nieuwste YA-boek vertelt Vande Velde:  

‘Met 23 minuten wilde ik uitzoeken hoe het voor een personage zou zijn – op dat moment wist ik nog niet wie dat was – om verschillende oplossingen voor een probleem uit te proberen, en ook hoe het voor het personage zou zijn om te zien (naast het probleem dat ze probeerde op te lossen) hoe mensen verschillend op haar zouden reageren, afhankelijk van de manier waarop ze hén behandelde. Ik deed ongeveer hetzelfde in een ander boek, Heir Apparent, maar daar gebruikte ik het vooral om een lach op te wekken.’   

 

Nieuwsgierig geworden naar deze YA-thriller?     

Lees hier de eerste twee hoofdstukken van 23 minuten

Doe hier mee aan de winactie en maak kans op een van de 23 exemplaren van 23 minuten!Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: 23 minuten van Vivian Vande Velde (mét giveaway!)

 

Gerelateerd

Over

Vivian Vande Velde

Vivian Vande Velde

De Amerikaanse auteur Vivian Vande Velde (1951) heeft tientallen boeken op haar ...

Gesponsorde boeken