Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Abdoel en Akil van Yolanda Entius + giveaway

Na een schrijfpauze van een aantal jaar is Yolanda Entius terug met een nieuwe roman. 'Abdoel en Akil' gaat over de onomkeerbare invloed van een simpel 'ja' en over de verwoestende werking van vooroordelen. Het boek ligt vanaf 28 april in de boekhandel, maar op Hebban lees je nu alvast een sneak preview én maak je kans op een exemplaar!

Yolanda Entius (1961) werkte jarenlang als actrice en regisseuse in de toneelwereld, voordat ze in 2005 debuteerde met haar roman Rakelings. Een sterk debuut, zo bleek toen de roman werd bekroond met de Selexyz Debuutprijs. Ook Het kabinet van de familie Staal, waarin Entius laat zien hoe een familie uit elkaar valt als er over de zere plekken niet gepraat mag worden, werd goed ontvangen. Het boek haalde de longlist van de AKO Literatuurprijs en werd genomineerd voor de Opzij Literatuurprijs.

Entius' nieuwe roman, Abdoel en Akil, gaat over Doris en Nola. Ze zijn zeventien als ze op zoek gaan naar een vriendin die samen met haar geliefde druiven plukt in de Franse Drôme. Ze hebben met het stel afgesproken in het café op het plein van een klein dorp, maar als Doris en Nola daar aankomen zijn hun vrienden spoorloos. Ze treffen wel Abdoel en Akil aan. 'Ze zijn in de heuvels,' zeggen zij, 'aan het eind van de middag zullen ze wel terug zijn.' De mannen stellen voor om in de tussentijd gezamenlijk een bezoek aan het plaatselijke kasteel te brengen. Goedwillend als de meisjes zijn, durven ze niet op hun gevoel af te gaan. Ze zeggen ja op het voorstel en gaan op het heetst van de dag - als geen mens zich buiten waagt - met de mannen mee. Deze 'ja' beïnvloedt hun leven en vriendschap voorgoed.

Benieuwd naar Abdoel en Akil ?

Lees hier een sneak preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway

Wil je de rest van het verhaal ook lezen? Doe mee met de giveaway en maak kans op een exemplaar van Abdoel en Akil!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Abdoel en Akil van Yolanda Entius + giveaway

 

Gerelateerd

Over

Yolanda Entius

Yolanda Entius

Yolanda Entius (1961) studeerde geschiedenis en was jarenlang actief in de t...

Gesponsorde boeken