Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Acmala (met giveaway)

door Hebban Crew 1 reactie
Enkele jaren geleden verscheen de young adult-fantasyroman Dizary - Het levende systeem, van de hand van bedenker en schrijver Patrick Berkhof. We leren er de labyrintwereld 'wold' kennen, een uitgebreide wereld waarover de verhalen na slechts een roman nog lang niet verteld zijn. En dus mag gastauteur Johan Klein Haneveld aan de bak. Hij schreef de Dizary-novelle Acmala. Op Hebban lees je een fragment én maak je kans op een van de vijf exemplaren. Acmala is los te lezen van de eerdere Dizary-roman.

De wold van Dizary kent vele gevaren, dus waarom zou je die opzoeken? De weetkundige Farenal kan het verleidende aanbod van zakenman Somnius niet weerstaan. Samen met hun bewapende begeleiders Karonna en Droeger trotseren ze de wouden van Gesmèr. Ze gaan opzoek naar de bron van de reuzenmot, de duivels van de nacht. Maar waarom zou je het gevaar opzoeken? De avonturiers worden geconfronteerd met misschien wel het gevaarlijkste wezen dat hier niet moet zijn – zichzelf.

Acmala is op 1 oktober verschenenen bij Uitgeverij Versa en is verkrijgbaar in de (online) boekhandel. Alvast een stukje lezen? Klik op onderstaande knop voor een fragment.    

Een schaduw viel over Farenal. Wind van nergens deed zijn haren wapperen. Iets hards en kouds raakte zijn schouder, prikte door zijn linnen hemd, boorde in zijn huid. Hij dacht dat hij gilde, maar kon zichzelf niet horen. Er klonk een twang als van een losgelaten snaar en de pijn in zijn schouder verdween. De schaduw vervloog.
Farenal keek om. De vleugels van de mot hadden een spanwijdte van meer dan zes meter, grauwe zeilen. Het licht van de zon dat er doorheen drong, onthulde patronen van donkere schubben. Bijna hyp- notiserend. Het lijf van de mot was donzig grijs en hij hield zijn poten stijf tegen zich aangedrukt. Op zijn kop prijkten twee vertakte anten- nes, als de pluimen van een siervogel, en daaronder stak een zwarte angel uit, makkelijk een meter lang. Er druppelde bloed van af.
Farenal bracht zijn hand omhoog naar zijn schouder. Zijn hemd was doordrenkt met een kleverige, warme vloeistof.

Lees hier het volledige fragment

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.Win!

Is het fragment veel te kort voor je smaak en wil je dolgraag verder lezen? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een exemplaar van deze bijzondere novelle.Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: Acmala (met giveaway)

 

Gerelateerd

Over

Johan Klein Haneveld

Johan Klein Haneveld

Ik ben fanatiek lezer van jongs af aan, fan van SF en fantasy, en zelf ook schri...

Gesponsorde boeken