Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Afgesloten van Natasza Tardio

De Literatour is in volle gang en een van de schrijvers die haar ronde langs vele scholen maakt is Natasza Tardio. Een drukke week, want ook haar nieuwe thriller verscheen in aanloop naar de boekenweek voor jongeren. Op Hebban lees je een spannend fragment!


De Nederlandse Natasza Tardio won met haar eerste YA-boek Moordvrienden de Jonge Jury Debuutprijs. Sindsdien verschijnt het ene na het andere boek van haar hand. Deze week publiceerde ze weer een nieuwe jeugdthriller, die Tardio net als haar eerdere boeken om een actueel thema heeft opgebouwd.  

In Afgesloten zijn tegenpolen Dana en Mirko op weg naar een werkweek op Texel. Niets lijkt een leuke tijd met hun klasgenoten in de weg te staan, tot het meest onwaarschijnlijke gebeurt: als ze door een tunnel rijden vindt een enorme explosie plaats. Is het een aanslag, of een ongeluk? De twee scholieren overleven het drama, maar zitten opgesloten in het donker. Er is geen hulp te bekennen, maar wel het gevaar dat de tunnel instort. De twee zullen samen moeten werken om een uitweg te vinden.

Als ik vlak bij de vrachtwagen ben zie ik pas de enorme chaos. Het is een wirwar van metaal. Wat van de vrachtwagen is en wat niet, is niet duidelijk. Vlak voor me staat een kleine personenauto in een vreemde omhelzing met de vrachtauto. Het metaal gaat bijna natuurlijk in elkaar over en voor zover ik kan zien is er geen enkele ruimte waar ik me doorheen kan wurmen. De rook hangt er gedrapeerd omheen. In de auto zie ik een schaduw. Er zit iemand! Mijn hart slaat over. Het is een schrikreactie, maar bijna direct realiseer ik me dat de bestuurder dood is of in elk geval zwaargewond. Gezien de staat van de auto ga ik uit van optie één en hoewel ik het eigenlijk zou moeten checken besluit ik dat ik geen tijd heb.
Lafaard. Je durft het gewoon niet.

Nieuwsgierig naar meer? Op Hebban lees je het hele fragment:

Lees hier de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Literatour

Literatour, de Boekenweek voor jongeren, duurt van 16 t/m 24 september. Iedere dag vind je op Hebban een artikel speciaal voor de jeugd. Bekijk hier voorgaande artikelen:Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

770 volgers
397 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: Afgesloten van Natasza Tardio

 

Gerelateerd

Over

Natasza Tardio

Natasza Tardio

Natasza Tardio debuteerde in 2012 als Young Adult schrijver met de jeugdthriller...


Gesponsorde boeken