Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Akte van berouw van Chris Houtman

door Soraya Vink (crew) 2 reacties
Een filmische thriller die vergelijkbaar is met 'Conclaaf' van Robert Harris. De Nederlandse schrijver Chris Houtman zet met 'Akte van berouw' een debuut neer met de bijzondere setting van het Vaticaan. Op Hebban lees je een fragment uit deze thriller.

Intrige en verraad in het Vaticaan is de 'teaser' die de lezer voorgeschoteld krijgt bij het zien van de cover van Akte van berouw van Chris Houtman. 'Ik heb ook op de Katholieke Theologische Hogeschool in Amsterdam gezeten. Het priesterschap was voor mij een tijdlang een serieuze gedachte,' verklaarde Houtman eerder in een interview met De Telegraaf over zijn fascinatie voor deze wereld. 

De lezer wordt meegenomen in een wereld die normaal achter gesloten deuren blijft. Wat als de paus dreigt een openbaring te doen via een onderzoeksverslag? De laatste paus die dit ondernam was binnen 33 dagen dood.

Martin Hochstettler, commandant van de Zwitserse Garde, staat voor de grootste uitdaging van zijn leven als hij een aanslag op de paus moet zien te voorkomen. Het roept traumatische herinneringen bij hem op. Herinneringen aan de nacht van 28 september 1978, de nacht dat paus Johannes Paulus I tijdens Hochstettlers wacht overleed onder mysterieuze omstandigheden.

Jaap Hofhuis, pastor in de Nederlandstalige Kerk der Friezen in Rome, verneemt dat zijn vader, met wie hij een zeer moeizame relatie onderhoudt, op sterven ligt. Zijn geloof in de Kerk krijgt een enorme dreun te verwerken als hij zijn vaders grote geheim hoort: hij is een van de vele slachtoffers van misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk. De toch al niet evenwichtige Jaap ontvlamt in woede en gaat op zoek naar de inmiddels hoogbejaarde dader. Ondertussen vecht Hochstettler met zijn eigen demonen terwijl hij alles op alles moet zetten om de veiligheid van de paus te waarborgen. Maar hij heeft te maken met een eigenzinnige en tegendraadse paus Franciscus die ook nog eens op ramkoers lijkt te liggen met een toenemend aantal zeer conservatieve kardinalen die beïnvloed zijn door dubieuze organisaties als Breitbart News en Opus Dei.

Lees nu een fragment uit Akte van berouw op Hebban:

Lees hier de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.


Akte van berouw is onlangs verschenen bij Karakter Uitgevers. Volgende maand lees je een interview met de auteur op Hebban.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Akte van berouw van Chris Houtman

 

Gerelateerd

Over

Chris Houtman

Chris Houtman

Chris Houtman was na een carriëre in het Amsterdamse Theater De Engelenbak jare...

Gesponsorde boeken