Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: ‘Als de sterren zingen’ van Tonke Dragt

door Lindy (Hebban Crew) 4 reacties
Wie is niet opgegroeid met de verhalen van Tonke Dragt? In 2004 werd 'De brief voor de koning', uit 1962, bekroond met de Griffel der Griffels, voor mooiste kinderboek van de voorafgaande vijftig jaar. Nu is er een nieuwe bundel van haar hand, met bekende én niet eerder gepubliceerde verhalen. Op Hebban lees je vandaag het openingsverhaal en maak je kans op ‘Als de sterren zingen’.


Als de sterren zingen is een betoverende verhalenbundel van de koningin van de fantasie. Tonke Dragt schreef vele verhalen waarin ze geheel eigen werelden tot leven brengt. Van avontuurlijke sprookjes tot sciencefiction, van middeleeuws ridderepos tot eigentijds raadselverhaal.  

Deze nieuwe bundel biedt een inkijkje in de schatkamer van de schrijfster. In Als de sterren zingen neemt Tonke Dragt haar lezers mee in haar archief van bekende én niet eerder gepubliceerde verhalen. Voor het eerst brengt ze die op een persoonlijke manier bij elkaar. Ook alle (fullcolour) beelden zijn van Dragt zelf. Het zijn collages, illustraties en schilderijen uit een periode van ruim zestig jaar. Bij veel verhalen beschrijft ze bovendien de ontstaansgeschiedenis ervan. Zo geeft dit boek ook een beeld van de verhalen áchter de verhalen.  

Op Hebban kun je het openingsverhaal van de bundel lezen. Het heet ‘Twee rode tulpen’.

Lees het verhaal hier

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Je maakt ook kans op een exemplaar van Als de sterren zingen. Klik hier voor de winactie.  Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

765 volgers
385 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: ‘Als de sterren zingen’ van Tonke Dragt

 

Gerelateerd

Over

Tonke Dragt

Tonke Dragt

Tonke Dragt is een kinderboekenschrijfster. In 1961 verscheen Verhalen van de tw...

Gesponsorde boeken