Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Als de winter voorbij is van Thomas Verbogt

door Daphne van Rijssel (crew) 5 reacties
Deze zomer en dit najaar verschijnen er belangrijke grote romans van zowel gevestigde nationale als internationale auteurs. In de maanden juli en augustus publiceert Hebban op maandag en op donderdag een sneak preview: een voorpublicatie van belangrijke romans die binnenkort verschijnen. Vandaag: 'Als de winter voorbij is' van Thomas Verbogt.

Alhoewel Thomas Verbogt (1952) al 34 jaar publiceert en zijn romans, verhalenbundels en toneelstukken steevast worden gewaardeerd, is de schrijver jarenlang relatief onbekend gebleven. Sinds een aantal jaar behoort hij volgens literair criticus en schrijver Pieter Steinz tot 'de eredivisie van de Nederlandse literatuur.'
Verbogt wordt geprezen om zijn beeldende manier van vertellen en zijn melancholieke schrijfstijl. Inmiddels heeft hij een uitgebreid oeuvre op zijn naam staan en verschijnen er dagelijks columns van zijn hand in De Gelderlander. Belangrijke thema's in zijn werk zijn nostalgie en ontspoorde levens.

‘Verbogt schrijft boeken die je eigenlijk twee keer achter elkaar moet lezen om er precies achter te komen hoe goed ze zijn. […] Die boeken zijn héél goed', schreef Arie Storm in Het Parool.

Verscheen er vorig jaar nog een humoristische Sinterklaas-verhalenbundel van Verbogt (Wat heeft Sint voor jou gekocht? ), 1 september levert de veelschrijver alweer een nieuwe roman af. Als de winter voorbij is belooft volgens Uitgeverij Nieuw Amsterdam 'de kroon op zijn werk' te zijn.

Als de winter voorbij is vertelt een verhaal over schuld en schaamte, en het besef dat we allemaal voorbijgangers zij die elkaar even aankijken of aanraken. Een verhaal over de vraag waar het uiteindelijk allemaal om gaat, de werkelijkheid of de waarheid.

"Het kunnen maar een paar seconden zijn die je leven uiteindelijk bepalen. Iemand aankijken of juist niet. Ineens gekust worden op een zomerse dag. Meer hoeft het niet te zijn. Zo vergaat het de hoofdpersoon van deze roman, die jaren leeft met de herinnering aan zo’n moment. Maar de herinnering alleen is niet genoeg", zo valt te lezen op de flaptekst.

Verschillende boekhandelaren en journalisten mochten alvast een vooruit-exemplaar lezen en reageren zeer positief op deze nieuwe roman:

‘Dit is met stip het mooiste boek van Verbogt wat ik las, puur feest het te lezen en het straks na 1 september te kunnen verkopen.’ - Hein van Kemenade, Boekhandel Van Kemenade en Hollaers

‘Dit boek zal van writers writer Thomas Verbogt een publiekslieveling maken. En dat werd tijd.’ - Susan Smit

‘Na het lezen van het prachtige Als de winter voorbij is, weet je voor een tijdje weer waar het allemaal om gaat.’ - Janneke Siebelink, Bol.com

Alvast wat lezen uit Als de winter voorbij is ?

Lees hier een voorpublicatie

Sneak Preview Zomer

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Als de winter voorbij is van Thomas Verbogt

 

Gerelateerd

Over

Thomas Verbogt

Thomas Verbogt

Thomas Verbogt (1952) schreef vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Bek...


Gesponsorde boeken