Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum

door Lindy (Hebban Crew) 3 reacties
Twee tieners, vernoemd naar oude filosofen, staan centraal in deze YA-roman en toch is daar niks stoffigs aan. Integendeel, ‘Ari & Dante’ is een verhaal om verliefd op te worden, volgens uitgeverij Blossom Books. Op Hebban lees je de voorpublicatie!


Na Ik geef je de zon (Hebban Award voor Beste YA 2015) ging uitgever Myrthe Spiteri opnieuw op zoek naar een boek waar ze écht verliefd op zou worden en dat schijnt met Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum te zijn gelukt. Deze YA-roman van Benjamin Alire Sáenz vertelt over Ari en Dante: beiden Mexicaans-Amerikaans, beiden vernoemd naar oude filosofen en allebei op zoek naar hun identiteit. Ze komen elkaar bij toeval tegen in het zwembad, waarna een bijzondere vriendschap ontstaat die beide levens verandert.  

Benjamin Alire Sáenz (1954) is een Amerikaanse auteur en dichter, die al veel meemaakte in zijn leven en waarvan zijn werk misschien wel een afspiegeling is. Hij werd geboren in New Mexico, studeerde Humanistiek & Filosofie, ging uiteindelijk voor een extra studie Theologie naar België en werd daarna priester in Texas. Na een paar jaar verliet hij de orde voor nóg een studie: dit keer Engels en creative writing, gevolgd door een specialisatie in Amerikaanse literatuur. Een gedegen achtergrond dus voor zijn werk als auteur. Daarin sijpelt ook zijn persoonlijke leven door: op 54-jarige leeftijd kwam Alire Sáenz uit de kast. Later bekende hij dat hij als kind seksueel misbruikt werd en hij daarom zijn eigen seksualiteit moeilijk kon accepteren. In zijn literatuur spelen thema’s als (homo)seksualiteit, gender, familie en identiteit dan ook een grote rol.   

In de Nederlandse vertaling (door Aimée Warmerdam) van zijn YA-boek Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe, dat in de VS op veel lof en prijzen mocht rekenen, is een opdracht aan de lezer van Spiteri opgenomen. Daarin zegt ze:  

Ari & Dante is een boek waar je echt voor moet gaan zitten. Waarvoor je afspraken moet afzeggen, je telefoon moet uitzetten en jezelf totale rust moet gunnen. Zorg ervoor dat je niks mist, dat je jezelf onderdompelt in de wereld die Benjamin Alire Sáenz gecreëerd heeft, dat je alles leest wat er staat – en ook alles wat er niet staat, maar wat je kunt vinden in de lege ruimtes tussen de zinnen in. Je kunt Ari & Dante maar één keer voor de eerst keer lezen, en wauw, wat zul je daarvan genieten.’  

Nieuwsgierig geworden? Op Hebban lees je alvast een voorpublicatie. Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum verschijnt half juni.

Lees hier de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Blossom Books Reading Challenge

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum is het derde boek in de Blossom Books Reading Challenge! Lees er hier alles over. Of schrijf je hier meteen in om kans te maken op een exemplaar. Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum

 

Gerelateerd

Over

Benjamin Alire Sáenz

Benjamin Alire Sáenz

Benjamin Alire Sáenz is de schrijver van het veelgeprezen en bekroonde bo...

Hebban Spots

Blossom Books

346 volgers

De leukste YA-uitgever van Nederland | #spreadthebooklove Hoewel steeds minder mensen zeggen er tijd voor te hebben, is het superbelangrijk om te blijven lezen. Want wist je dat het een van de beste...

Gesponsorde boeken