Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes 2

door Lindy (Hebban Crew) 5 reacties
Na een lovend ontvangen eerste bundel, verschijnt nu ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes 2’, opnieuw een uitgave waarin inspirerende levensverhalen van vrouwen opgeluisterd worden met prachtige portretten. Lees en bekijk een preview én maak kans op het boek!

Het begon destijds met crowdfunding: auteurs Elena Favilli en Francesca Cavallo haalden meer dan één miljoen dollar op om hun droom te realizeren. Met Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes zorgden ze voor een tegengeluid als het gaat om de stereotyperende rollen die meisjes en jongens vaak spelen in sprookjes en kinderboeken. In Bedtijdverhalen vind je geen meisjes die wachten tot een prins hen komt redden, of (stief-)zussen die elkaar het leven zuur maken. Nee, het gaat over belangrijke vrouwelijke rolmodellen, die op hun eigen rebelse manier de wereld hebben veranderd.  

Hebban-recensent (en inmiddels lid van de Hebban Jeugdliteratuur Club) Katy was onder de indruk van boek één en schreef:  

‘Met Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes realiseerden Elena Favilli en Francesca Cavallo hun droom om een boek op de markt te brengen dat meisjes aanzet om door te zetten, gul en bevlogen te zijn, een boek dat aantoont dat ook meisjes de wereld kunnen veranderen. Ze hebben ervoor weten te zorgen dat het nergens aanvoelt als een naslagwerk, maar eerder een soort eerbetoon. Het is het soort boek waarvan er meer mogen verschijnen en dat op het nachtkastje van menig meisje hoort te liggen.’ lees de volledige recensie  

Het vervolg Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes 2 is inderdaad minstens zo mooi boek als boek een, met wederom inspirerende verhalen van vrouwelijke rolmodellen. In deze uitgave vind je bijvoorbeeld Oprah Winfrey, Madonna, J.K. Rowling en Beyoncé tussen de honderd vrouwen terug.  

Een indruk krijgen van dit boek? Bekijk en lees dan gauw de Sneak Preview:    

Lees hier de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes 2 is vanaf 11 oktober te koop in de (online) boekhandel.    

Giveaway  

Wil jij dit boek wel toevoegen aan de collectie van jouw dochter (of zoon, of misschien wil je het lekker zelf lezen)? Doe dan mee met de winactie: Hebban geeft vijf exemplaren weg!Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

816 volgers
419 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes 2

 

Gerelateerd

Over


Gesponsorde boeken