Hebban vandaag

Lezen /

Sneak preview: Bestiarium van Juan José Arreola (met giveaway)

door Hebban Crew 4 reacties
De Mexicaanse auteur Juan José Arreola (1918 - 2001) werd honderd jaar geleden geboren. Eerder dit jaar verscheen bij Uitgeverij Oevers de verhalenbundel Het wonderbaarlijke milligram. Eind september volgt een geïllustreerd bestiarium. Op Hebban lees je nu alvast een fragment én maak je kans op beide titels van Arreola.

‘Ik ben autodidact, zeker. Maar op mijn twaalfde en in Zapotlán el Grande las ik Baudelaire, Walt Whitman en de belangrijkste grondvesters van mijn stijl: Papini en Marcel Schwob…’, schreef Arreola zelf, die uitgroeide tot een van de grootste stemmen, samen met Juan Rulfo, van de hedendaagse Mexicaanse literatuur.

Bestiarium

In korte schetsen onthult Arreola welke dierlijke en monsterlijke driften we allemaal vanbinnen hebben. Hij wijst ons in Bestiarium op onze passies en gebreken en helpt ons elkaar beter te leren kennen. De illustraties zijn van de hand van Héctor Xavier.

Het wonderbaarlijke milligram

"Ik ben bijzonder onder de indruk gekomen van Het wonderbaarlijke milligram, dat beslist de goedkeuring van Swift had weggedragen. Zoals elk goed verhaal kun je het op verschillende - wellicht tegengestelde - manieren uitleggen, maar de werkzaamheid ervan staat buiten kijf. De grote schaduw van Kafka ligt over 'De wisselwachter', zijn meest bekende verhaal, maar Arreola heeft iets kinderlijks en vrolijks dat zijn vaak wat stramme leermeester vreemd was. Naar mijn beste weten staat Arreola's oeuvre niet in het teken van enige Zaak, noch heeft hij zich ooit bekend tot een van de talrijke ismen die een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenen op leerstoelen en geschiedschrijvers van de literatuur. Voor zijn eigen en ons aller plezier laat hij zijn verbeelding de vrije loop. Hij werd geboren in Mexico in 1918. Hij kon overal en in eender welke eeuw geboren zijn." - Jorge Luis Borges

Benieuwd geworden naar deze bijzondere uitgave? Op Hebban lees je nu een fragment:

Naar de Sneak Preview

Bestiarium verschijnt op 28 september bij Uitgeverij Oevers. Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Win!

Na het lezen van de Sneak Preview benieuwd geworden naar meer dierlijke en monsterlijke driften? Op Hebban maak je nu kans op een exemplaar van Bestiarium én Het wonderbaarlijke milligram.Over de auteur

Hebban Crew

2367 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak preview: Bestiarium van Juan José Arreola (met giveaway)

 

Gerelateerd

Over


Gesponsorde boeken