Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Bloed krijg je er nooit meer uit van Philip Snijder

'Snijder op zijn best in een verhaal over broer en zus', belooft Atlas Contact over de nieuwe roman van Philip Snijder. In 'Bloed krijg je er nooit meer uit' gaat een vijftigjarige man op zoek naar zijn tien jaar jongere en enige zus. Maar eigenlijk weet hij wel waar ze is... Volgende week in de boekhandel, nu alvast een leesfragment op Hebban!

'Maar waarom heb je dat nou gedaan, dat allemaal zo schrijven?' vroeg mijn zus. Nu ze een verwijtende toon aansloeg, werd vreemd genoeg het volume waarop ze sprak niet harder, maar zachter. Waardoor wat ze zei juist pijnlijker in mijn lijf drong dan wanneer ze het op een boos krijsen had gezet. [...]
Deze ingehouden, bijna gemompelde aanklacht van mijn zus kwam hinderlijk hard aan.
'Allemaal dingen waar niemand wat mee te maken heb,' kreeg ik nu te horen. 'En dat laat je iedereen zomaar lezen. Zoiets doe je toch niet...'


- Uit: Bloed krijg je er nooit meer uit

Een vijftigjarige man gaat op zoek naar zijn tien jaar jongere en enige zus. En dat terwijl hij toch weet waar zij op dat moment is, namelijk in het mortuarium van een Amsterdams ziekenhuis. De avond ervoor is ze met spoed opgenomen, tevergeefs. De dag na haar onverwachte dood doolt de man urenlang door haar huis, alleen, zoals hij dat tegelijkertijd doet in zijn herinneringen. Herinneringen aan haar en aan zijn eigen zelfzuchtige afzijdigheid bij haar ondergang. Ondertussen wordt zijn eerste boek bijna gepubliceerd: een onthullende roman over zijn kindertijd en zijn familie in een Amsterdamse sloppenwijk.

Dit is het verhaal van Bloed krijg je er nooit meer uit, de vijfde roman van Philip Snijder. Deze auteur debuteerde in 2007 met Zondagsgeld, dat werd genomineerd voor de Academia Debutantenprijs en maar liefst 14 keer is herdrukt. Zijn in 2011 verschenen roman Retour Palermo werd door HP/De Tijd uitgeroepen tot dé roman van het jaar. Bloed krijg je er nooit meer uit verschijnt op 15 augustus.

Lees hier alvast een fragment

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Meer veelbelovende romans in augustus

Mensen zonder uitstraling van Jente Posthuma (15 augustus, Atlas Contact)
De stuurloze hoofdpersoon leeft in de schaduw van haar moeder, een ontevreden actrice. Haar vader is hoofd van een psychiatrische inrichting. Hij geeft zowel zijn patiënten als zijn dochter het advies om hun bezigheden in afgepaste tijdsblokken in te delen, zodat hun leven weer 'behapbaar' wordt. Dan overlijdt plotseling haar moeder en blijven vader en dochter met zijn tweeën over. Lees hier een voorpublicatie.

De eenzame postbode van Denis Thériault (16 augustus, Meulenhoff)
Postbode Bilodo ontsnapt aan zijn eigen eenzame en eentonige leven door stiekem enveloppen open te stomen en de brieven te lezen. Het geeft hem in het bijzonder de mogelijkheid om in het leven van Ségolène te kijken, die haiku's ontvangt van de meesterlijke dichter Gaston. Bilodo wordt langzaam verliefd op Ségolène. Het blijkt echter een kwestie van tijd tot de hele wereld om hem heen instort.

Wachten op Bojangles van Olivier Bourdeaut (23 augustus, Wereldbibliotheek)
In een ruim Parijs appartement leidt een jongetje een leven als een sprookje, alsof de moderne wereld niet bestaat. De liefde van zijn ouders komt samen in 'Mr. Bojangles' van Nina Simone, waarop ze het liefst de hele dag door dansen. Gaandeweg beseft het jongetje dat zijn moeder heel anders is dan andere mensen en dat zijn vader uit liefde voor haar aan haar wanen toegeeft. Het leven met haar wordt zo moeilijk dat zij moet worden opgenomen, maar vader en zoon laten haar niet wegkwijnen.

Bekijk de verwachtpagina voor meer verwachte boeken.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Bloed krijg je er nooit meer uit van Philip Snijder

 

Gerelateerd

Over

Philip Snijder

Philip Snijder

Philip Snijder (1956) debuteerde in 2007 overtuigend met Zondagsgeld, dat genomi...

Gesponsorde boeken