Hebban vandaag

Lezen /

Sneak preview: 'Boerman' is het eerste kinderboek van Dominique Biebau

door Hebban Crew 4 reacties
De Vlaamse Dominique Biebau geeft Nederlands en Engels op een middelbare school en schrijft daarnaast boeken. Hij debuteerde met de politieke satire ‘Trage wegen’ en publiceerde daarna de thrillers ‘IJslands gambiet’ en het prijswinnende ‘Russisch voor beginners’. Daar kan dit jaar ook een kinderboek aan toegevoegd worden: ‘Boerman’. Lees een sneak preview en maak kans op een exemplaar.

'Ik zou gek worden als ik fulltime zou schrijven. De combinatie met lesgeven is voor mij ideaal. Als ik te veel in mijn boek opga, dan zetten mijn leerlingen me weer met beide voeten op de grond.'

Ruim een jaar geleden verscheen Russisch voor beginners, waarmee Dominique Biebau datzelfde jaar nog de Knack Hercule Poirotprijs voor beste Vlaamse misdaadroman won. Het boek werd genomineerd voor de Hebban Thrillerprijs 2020 en won de Gouden Strop voor spannendste Nederlandstalige roman. Een succesnummer dus. Nu gooit hij het over een hele andere boeg met Boerman, zijn eerste kinderboek, dat het verhaal vertelt van Jonathan.

Boerman

Jonathan woont alleen met zijn vader in de Stinkblokken. Op school wordt hij gepest, zo hard dat hij ziek wordt en bij zijn oma moet gaan logeren. Het contact met zijn oma loopt eerst niet zo vlot, maar dan ontdekken ze samen Jonathans superkracht...

Boerman is een verhaal over tegenslagen en meevallers, over helden die ook maar gewone mensen zijn.

Leesfragment

Ben je benieuwd naar het verhaal van Jonathan? In dit leesfragment maak je alvast kennis met hem en zijn vader, en De Stinkblokken waar ze wonen. Smaakt dit naar meer? Onderaan de pagina ga je naar de winactie!

Lees de eerste bladzijden

Nederlands vs Vlaams

In deze video vertelt Biebau over zijn debuut, dat door middel van crowdfunding tot stand is gekomen en over het verschil tussen Nederlandse en Vlaamse lezers en media.

Winnen

Ben of ken jij iemand die Boerman een leuk boek zal vinden? Hebban mag vijf exemplaren weggeven. Ga snel naar de winactie om te zien hoe je mee kunt doen.

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak preview: 'Boerman' is het eerste kinderboek van Dominique Biebau

 

Gerelateerd

Over

Dominique Biebau

Dominique Biebau

Leraar en schrijver van misdaadromans 'IJslands Gambiet', 'Russisch voor Beginne...