Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Cesar van Matthijs Kleyn

'Geschreven en verwekt door Matthijs Kleyn', staat er op het omslag van 'Cesar'. Na twee succesvolle romans komt de televisiemaker, oud-jakhals en schrijver nu met een non-fictieboek over zijn te vroeg geboren zoontje. Op Hebban lees je alvast een Sneak Preview én maak je kans op een gesigneerd exemplaar van dit boek!

Matthijs Kleyn (1979) is al de helft van zijn leven volwassen, maar wat hij later 'als ie groot is' wil worden weet hij nog steeds niet. Tot zijn vriendin zwanger blijkt te zijn: hij wordt vader. Dat lijkt Kleyn een nobele taak, maar is het genoeg om zijn zoon trots op hem te maken? En hoe kan hij het leven aan een klein jongetje uitleggen, als hij het zelf al niet snapt?

Cesar wordt geboren, vijf weken te vroeg. In zijn nieuwe boek beschrijft Matthijs Kleyn de mooie, maar ook moeilijke momenten van de zwangerschap en de eerste maanden waarin ze erachter kwamen dat Cesar blind is aan één oog. Maar hij schrijft ook over zijn nieuwe leven als vader, over zijn vriendin en over alle onverwacht mooie momenten. In een interview met Hebban zei de auteur in mei over dit boek:

'Een jaar geleden ben ik vader geworden. Ik ben altijd bang geweest daarvoor: mijn opa overleed toen mijn vader zeven was en mijn vader overleed toen ik zeven was. Ik dacht altijd dat als ik een zoontje zou krijgen, ik zou overlijden als hij zeven jaar oud zou zijn. Inmiddels heb ik nu een zoontje en het is het beste dat me ooit is overkomen, maar mijn angst voor de dood is groter dan ooit. Toen mijn vader hoorde dat hij nog een paar maanden te leven had, heeft hij nooit iets voor me geschreven. Hij was journalist dus schrijven was wat hij deed, dat heb ik dus nooit begrepen. Over mijn zoontje Cesar heb ik elke week een verhaal geschreven - voor het geval dat ik er ineens niet meer ben - over de dingen die mijn vriendin en ik met hem meemaakten. Soms heftig door zijn gezondheid (tijdens de zwangerschap moest hij al een medisch traject in), vaak vrolijk dankzij zijn karakter. De verhalen worden gebundeld en verschijnen in september in boekvorm. Cesar heet zijn boek, ik ken verder niemand die een jaar na zijn geboorte al een boek in de winkels heeft liggen.'

Alvast wat lezen uit Cesar ?

Lees hier de sneak preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway

Speciaal voor Hebban-lezers signeerde Matthijs Kleyn een aantal exemplaren van Cesar. Kans maken? Doe dan mee met de giveaway!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Cesar van Matthijs Kleyn

 

Gerelateerd

Over

Matthijs Kleyn

Matthijs Kleyn

Matthijs Kleyn (Leiden, 1979) is auteur, televisiemaker en presentator. Kleyn wa...

Gesponsorde boeken