Hebban vandaag

Lezen /

Sneak preview: 'Cold case: verdwenen' door Tina Frennstedt

door Hebban Crew 2 reacties
Cold cases zijn hot! Maak kennis met het nieuwe Zweedse detectiveduo Tess Hjalmarsson en Marie Erling van de nieuwe Scandinavische thrillersensatie 'Cold case: Verdwenen'. Tina Frennstedt is een van de meest geprezen misdaadjournalisten van Zweden, en bewijst met dit debuut dat ze haar hand niet omdraait voor een stevige thriller. Het is het eerste deel van een nieuwe serie.

Op 5 november verschijnt Cold case: Verdwenen van debuutauter Tina Frennstedt. Het is niet de eerste keer dat Frennstedt geconfronteerd wordt met criminaliteit; als gevierd misdaadjournalist in Zweden kan ze een expert op dit gebied genoemd worden. Ze was redacteur bij Svenska Dagbladet, misdaadreporter bij Expressen en werkt nu als omroepmanager voor Crime Central op de Zweedse televisie. 

Cold case: Verdwenen wordt het eerste boek uit een nieuwe serie die draait rond het Zweedse detectiveduo Tess Hjalmarsson en Marie Erling. Tess is het ambitieuze hoofd van de Zweedse Cold Case Unit en Marie haar licht ontvlambare assistente. Tina Frennstedt gebruikt waargebeurde zaken die ze tijdens haar carrière tegenkwam als inspiratiebron voor de thrillers. Kan ze net zo goed fictie schrijven als verslagleggen? Jij kunt als een van de eersten een sneak preview lezen van Cold case: Verdwenen.

Het boek

Zestien jaar geleden verdween de negentienjarige Annika Johansson op een idyllische zomeravond in Zuid-Zweden. De zaak werd nooit opgelost en de vrouw is nog steeds vermist. Nu wordt Malmö geteisterd door een moordenaar die vrouwen in hun eigen huis aanvalt. Er zijn alarmerende overeenkomsten met de misdaden van de Deense ‘Valby Killer’, die jaren eerder vrouwen in Kopenhagen verkrachtte en vermoordde en nooit werd opgepakt.

Tess Hjalmarsson wordt op de zaak gezet, samen met haar assistente Marie Erling. Het onderzoek verloopt moeizaam, tot vingerafdrukken van de Malmö-misdaden terugkomen in het dossier van de verdwenen Annika. Was Annika het eerste slachtoffer of verbergt ze de waarheid over haar verdwijning? En wat is de link met de Deense moordenaar?

Recensies

‘Het is een waar genoegen om Tess en haar collega Marie te volgen. Vaart, spanning, medeleven, betrokkenheid en een scherp verhaal – dit heeft het allemaal. Tina Frennstedt is een uitzonderlijk verhalenverteller.’ – Skånska Dagbladet

‘Frennstedt zet niet alleen politiewerk op een heel geloofwaardige manier neer, maar beschrijft ook de jarenlange impact van onopgeloste misdaden op het leven van de naasten.’ Dagens Nyheter 

Leesfragment

Ben je intussen zeer benieuwd geworden naar het leesfragment? Klik dan hieronder op de knop om de Hebban Reader te openen en te beginnen met lezen. Tina Frennstedt werkt intussen aan het tweede deel in de serie, die naar verwachting in de lente van 2020 zal verschijnen.

Lees hier een sneak preview van Cold case: Verdwenen

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.Over de auteur

Hebban Crew

2178 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak preview: 'Cold case: verdwenen' door Tina Frennstedt

 

Gerelateerd

Over

Tina Frennstedt

Tina Frennstedt

Tina Frennstedt is een van de meest geprezen misdaadjournalisten van Zweden...

Hebban Spots

Thriller Café

802 volgers

Welkom in het Hebban Thriller Café. Deel je leestips, leeservaringen, leeswensen en alle andere bijzonderheden rond boeken in het thrillergenre hier met gelijkgestemde zielen. Dit café wordt...


Gesponsorde boeken