Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Dankzij de oorlog van Tomer Pawlicki + giveaway

Volgende week debuteert Tomer Pawlicki met zijn roman 'Dankzij de oorlog'. Met dit verhaal over herdenken versus vergeten en het zoeken naar identiteit, laat hij zien wat het betekent om dankzij de Tweede Wereldoorlog te leven en daar blij om te zijn. Op Hebban een Sneak Preview en giveaway!

Tomer Pawlicki (1986) speelde als acteur in diverse toneelproducties, films en televisieseries. Een aantal jaren geleden was hij te zien in de solovoorstelling Dankzij de oorlog, die lovende recensies kreeg. Volgende week verschijnt zijn gelijknamige debuutroman, over de betekenis van de Tweede Wereldoorlog voor de derde generatie.

De vijfentwintigjarige Tomer vraagt zich af of de Tweede Wereldoorlog ergens goed voor is geweest. Hij is joods en volgens zijn omgeving is hij een slachtoffer, maar zo voelt Tomer zich niet. Feit is namelijk dat hij dankzij de oorlog bestaat. Tomer gaat op zoek naar antwoorden en komt uit bij zijn moeder, maar zij kan hem niks vertellen over haar joodse familiegeschiedenis. Ze wil liever steeds opnieuw horen dat hij van haar houdt. Zijn vader communiceert slechts door middel van oneliners uit actiefilms uit de jaren tachtig en draagt zijn zoon op om zoveel mogelijk op Arnold Schwarzenegger te lijken. Dan ontvangt Tomer onverwacht een brief van zijn oma, die de concentratiekampen heeft overleefd. In de briefwisseling die volgt dwingt hij haar om haar vooroordelen over de betekenis van de oorlog voor de tweede en derde generatie te herzien.

Benieuwd naar Dankzij de oorlog ?

Lees hier een sneak preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway

De rest van het boek ook lezen? Doe mee met de giveaway en maak kans op een exemplaar!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Dankzij de oorlog van Tomer Pawlicki + giveaway

 

Gerelateerd

Over

Tomer Pawlicki

Tomer Pawlicki

Tomer Pawlicki (1986) studeerde in 2011 af aan de toneelschool in Arnhem. Hij sp...

Gesponsorde boeken