Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: De boekenmoordenaar van Maja Wolny (met giveaway)

door Soraya Vink (crew) 6 reacties
De Poolse schrijfster en journaliste Maja Wolny debuteert nu als thrillerschrijfster met 'De boekenmoordenaar', een raadselachtig verhaal waarin de banden tussen verschillende landen in kaart wordt gebracht. Op Hebban lees je een Sneak Preview en maak je kans op een exemplaar!

Sinds haar romandebuut Zwarte bladeren is de Vlaams-Poolse journaliste Maja Wolny fulltime schrijfster. Daarin keek ze terug op de geschiedenis van haar moederland Polen, maar voor De boekenmoordenaar verweeft ze een spannende verhaallijn in de plot. Een nieuwe thriller staat te trappelen.

Een bekend Amsterdams meubelrestaurateur wordt dood aangetroffen in zijn atelier. Inspecteur Eva Paelinck gelooft niet in de officiële these van een hartaanval. Haar onderzoek leidt naar een vriendengroep die in een commune samenwoont, en naar de excentrieke boekhandelaar Wiktor, die de communeleden bespioneert. De ramen van zijn antiquariaat veranderen in een Venetiaanse spiegel waarin de rol van getuige en verdachte vervaagt. De speurtocht gaat diep terug in de tijd en raakt een weinig bekende episode van de Europese geschiedenis: de massale verbanning van Joden uit communistisch Polen precies vijftig jaar geleden en hun migratie naar onder andere Nederland en België. Wanneer in Antwerpen een tweede lijk wordt gevonden, komt niet alleen de reputatie maar zelfs het leven van Eva in gevaar.


Lees nu een fragment uit De boekenmoordenaar op Hebban:

Lees hier de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.


De boekenmoordenaar verschijnt op 18 april bij Uitgeverij Manteau.

Giveaway!

Ben je na het lezen van dit fragment enthousiast geworden en wil je graag verder lezen? Op Hebban maak je nu kans op een van de exemplaren van De boekenmoordenaar. Klik op het kader rechts naast dit artikel voor meer informatie en doe mee.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: De boekenmoordenaar van Maja Wolny (met giveaway)

 

Gerelateerd

Over

Maja Wolny

Maja Wolny

Maja Wolny (1976) is een Poolse schrijfster en journaliste. Ze begon haar loopba...

Gesponsorde boeken