Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: De fikser van Bernard Malamud + giveaway

Dit jaar mag literair criticus Arjan Peters als gastcurator van Meulenhoffs Schatkamer de mooiste parels onder het stof vandaan halen. Boeken waarvan hij denkt dat ze een heruitgave verdienen en daarmee en nieuw publiek weten te bereiken worden in een nieuw jasje gestoken. Peters koos onder andere voor 'De fixer' van de Joods-Amerikaanse auteur Bernard Malamud. Een universele roman uit 1966, die werd bekroond met de Pulitzer Prize en de National Book Award. Op Hebban lees je een Sneak Preview van deze heruitgave én maak je kans op dit boek!

Bernard Malamud (1914-1986) is een van de meest bekende Joods-Amerikaanse auteurs van de twintigste eeuw. Hij groeide op als kind van Russische emigranten en kreeg heel wat tegenslagen te verwerken tijdens zijn jeugd. Zo overleed zijn moeder vroeg, was zijn vader arm, zijn broer schizofreen en bleek in de Nieuwe Wereld ook antisemitisme te bestaan.

In zijn vierde roman, De fikser (1966), toont Malamud de vastbeslotenheid en de wil om te overleven, ondanks de bedreiging met vernietiging. De Joodse Jakow Bok verlaat zijn geboortedorp om in Kiev werk te zoeken. Hij is 'de fikser' van kleine karweitjes, met weinig kans om verder te komen in de wereld. Nadat Jakow in Kiev is aangekomen wordt een Russisch jongetje om het leven gebracht. Middels pamfletten beschuldigt de geheimzinnige organisatie 'Zwarte Honderd' de Joden van de rituele moord. Jakow Bok wordt gearresteerd en brengt in afwachting van zijn proces twee jaar in de gevangenis door, waar hij wordt mishandeld en vernederd. Hij geeft echter niet toe en houdt hardnekkig vol dat hij onschuldig is. Zijn triomf over de haast ongelooflijke wreedheid maakt hem tot moraalridder.

'Verschenen in 1966, bekroond met de Pulitzer Prize, verfilmd, een klassieker waarvan de statuur met deze langverbreide opname in Meulenhoffs schatkamer wordt bevestigd. Een prachtig boek'.

- Arjan Peters

De nieuwe editie van De fikser verschijnt op 3 november, maar hier kun je alvast wat lezen uit deze klassieker:

Naar de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway

Meer lezen uit De fikser ? We verloten een aantal exemplaren van dit boek! Doe gauw mee met de giveaway.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: De fikser van Bernard Malamud + giveaway

 

Gerelateerd

Over

Bernard Malamud

Bernard Malamud

Bernard Malamud (1914-1986) is een van de bekendste Joods-Amerikaanse schrijvers...

Gesponsorde boeken