Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: De gruweltoren van Tom Thys  

door Hebban Crew 2 reacties
Na drie horrorbundels voor volwassenen schreef de Vlaamse auteur Tom Thys een onvervalst kinderboek met illustraties van Leslie Saurus. Lees en bekijk alvast een fragment uit ‘De Gruweltoren’ en maak meteen kans op een exemplaar!

Tom Thys staat bekend om verhalenbundels waarin horrortaferelen niet geschuwd worden. Na Volmaakt monster, Diabolik en Lijkenkrabber schreef hij echter een boek voor kinderen van tien tot twaalf jaar, waarin ook weer genoeg te griezelen valt. De lezer wordt bovendien getrakteerd op illustraties van de Vlaamse illustrator Leslie Saurus, waarin steeds opnieuw iets te ontdekken valt.      

De Gruweltoren is een raamvertelling met tien verhalen die samenkomen in een groter geheel. Zijn inspiratie haalde Thys uit de wolkenkrabber waar hij als kind opgroeide. De vreemde bewoners en de duistere hoeken van het gebouw hebben destijds een onuitwisbare indruk op hem gemaakt. Omdat dit decor steeds terugkwam in zijn nachtmerries, was het een kwestie van tijd voor het tot leven zou komen op papier. De Gruweltoren is even komisch als ontroerend, maar vooral ontzettend spannend. Durf jij het aan om helemaal tot de bovenste verdieping te gaan?  

 

Over De gruweltoren

Tien kinderen worden uitgekozen om een workshop ‘griezelverhalen schrijven’ te volgen bij Klijf Blaffer, een mysterieuze schrijver die op de bovenste verdieping van een leegstaand flatgebouw woont. Eén van hen is Kaat. Zij is een grote fan van Klijf en droomt ervan om later, net als hij, beroemd te worden met haar griezelverhalen. Samen met de anderen leert ze de kneepjes van het vak. Elk van hen schrijft een verhaal volgens één van de tien griezelgeboden. Maar gaandeweg ontdekken de kinderen dat er iets aan de hand is met Klijf Blaffer. Ze zijn helemaal in de ban van hem, maar tegelijkertijd ook een beetje bang. En wat is toch dat gekrijs dat steeds in de verte weerklinkt?  

Ben je nieuwsgierig geworden naar De gruweltoren? Lees en bekijk dan een fragment via onderstaande knop.      

Lees hier de Sneak Preview

De Gruweltoren is nu verkrijgbaar bij de (online) boekhandel. Wil je kans maken op een exemplaar? Doe dan mee met deze winactie (eindigt op 14 maart 2019). Over de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: De gruweltoren van Tom Thys  

 

Gerelateerd

Over

Tom Thys

Tom Thys

Tom Thys (Antwerpen, 1983) is de auteur van meerdere verhalenbundels, waaronder ...