Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: De heilige Rita van Tommy Wieringa

door Soraya Vink (crew) 4 reacties
In de nieuwe roman van Tommy Wieringa staat een traditioneel grensdorp centraal. Uitgeverij De Bezige Bij kondigt het aan als 'de verpletterende nieuwe roman' van de succesvolle schrijver. Op Hebban lees je alvast een Sneak Preview.

Migratie is een onderwerp dat een rol speelt in de nieuwe roman van Wieringa. Verder komen er thema's aan bod die lezers van zijn doorbraakroman Joe Speedboot zullen herkennen; de grenzen van vrienschap, het gevecht met de omgeving en de leegte die achterblijft bij de afwezigheid van een moeder. 

Bijna vijftig jaar woont Paul Krüzen met zijn vader in een Saksische spookboerderij buiten Mariënveen, een vergeten dorp aan de grens. Eens zorgde zijn vader voor hem, nu zorgt hij voor zijn vader. Lang geleden stortte een Russische piloot neer in het maisveld achter hun huis. Dit zette een keten van gebeurtenissen in werking waarvan ze nooit volledig zijn bekomen. Na de Rus kwamen de Chinezen, die het café en de snackbar in het dorp overnamen, daarna volgde de rest van de wereld. Met hen kwam ook de onzekerheid. Het verzet bestaat uit het beschimpen van de Chinezen en de aanschaf van meer bewakingscamera’s. Voor de betaalde liefde steekt Paul Krüzen de grens over. In het bordeel raakt hij verzeild in een conflict dat hem dwingt de verscholen positie te verlaten die hij in het leven heeft gekozen. Van dit dorp en deze mensen is Rita, patrones van de hopeloze gevallen, de beschermheilige.Lees een fragment uit De heilige Rita

De heilige Rita verschijnt op 24 oktober bij De Bezige Bij.

Reserveer De heilige Rita nu bij Libris | Reserveer De heilige Rita nu bij Blz 

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: De heilige Rita van Tommy Wieringa

 

Gerelateerd

Over

Tommy Wieringa

Tommy Wieringa

Tommy Wieringa publiceerde drie romans, voordat hij in 2005 doorbrak naar een gr...

Gesponsorde boeken