Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: De hemel volgens Boe van Neil Smith

Wat als je in de hemel ontwaakt en erachter komt dat je moordenaar daar ook ergens rondloopt? Het overkomt de dertienjarige Boe in 'De hemel volgens Boe' van Neil Smith. Een heftig maar tegelijkertijd ook luchtig geschreven roman over vriendschap en vergeving. Lees hier een Sneak Preview!

Zo zit Boe (die eigenlijk Oliver heet) nog op school het periodieke stelsel te oefenen en zo ontwaakt hij in de hemel. Hij wordt als nieuwe bewoner van 'Stad' ontvangen door Thelma, die hem wegwijs maakt in de speciale hemel voor dertienjarigen. Ze vraagt Boe zijn schoolgenoot Johnny op te vangen die ook in de hemel komt. Van de wilde Johnny hoort Boe dat hij niet zoals hij zelf denkt aan zijn hartkwaal is overleden, maar dat ze allebei zijn vermoord en dat hun moordenaar ook in deze hemel moet zijn. Er begint een spannende zoektocht naar de dader. Net als veel andere kinderen in de dertienjarigen-hemel denkt Boe dat er ergens een doorgang terug naar de aarde moet zijn. Hij schrijft een dagboek aan zijn ouders met daarin zijn hemelse avonturen, om hen te laten weten dat het goed met hem gaat. Maar dan doen Boe en Johnny een aantal schokkende ontdekkingen...

Dit is het verhaal van De hemel volgens Boe, de nieuwe roman van de Canadese auteur Neil Smith, die met zijn bestseller Bang Crunch de First Book Prize van de Quebec Writers' Federation won. In deze nieuwe roman over vriendschap en vergeving beschrijft Smith een ontwapenende zoektocht naar identiteit. Heftige thema's, maar in een luchtige, vrolijke taal geschreven.

‘Eenvoudigweg een schitterend boek […] met een droefheid op de achtergrond en een gevoeligheid waar het makkelijker naar is te streven dan dat je hem bereikt.’ -Globe and Mail

Benieuwd naar deze roman?

Lees hier de voorpublicatie 

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Meer veelbelovende romans in februari

De mensen die achterbleven van Martijn Neggers (9 februari, Nijgh & Van Ditmar)
Hoofdpersoon Martijn Neggers besluit op een dag zijn kleine Brabantse dorp te verruilen voor de iets grotere stad Tilburg. Vol goede moed zoekt hij naar glorie, succes en een grootser leven. Maar al snel blijkt het leven niet echt op zoek naar hem.


Nachtblauw
van Simone van der Vlugt (11 februari, Ambo Anthos)

Een nieuwe historische roman van Simone van der Vlugt waarin ze het meeslepende verhaal van Catrijn -die in 1654 de Delftse donderslag overleeft- verweeft met de Gouden Eeuw.
Voor wie ik heb liefgehad van Marcel Vaarmeijer (12 februari, Luitingh-Sijthoff)
Deel 1 van een serie romans gebaseerd op het leven van de moeder van de auteur. Een aangrijpend verhaal over een oude vrouw die terugkijkt op haar leven tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.Henry! van Thomas van Aalten (17 februari, Nieuw Amsterdam)
Roman over de romantische maar eveneens grillige hoogtijdagen van de Nederlandse tijdschriftenindustrie, van eind jaren vijftig tot begin jaren tachting van de twintigste eeuw.
Gij nu van Griet op de Beeck (19 februari, Prometheus)
Verhalen over vijftien heel verschillende mensen die zich allemaal op een bepalend moment in hun leven bevinden. Zo'n moment waarop dingen ontploffen, imploderen, stilvallen, deblokkeren, kapotgaan of ten goede keren.


Bekijk de verwachtpagina voor meer verwachte boeken.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: De hemel volgens Boe van Neil Smith

 

Gerelateerd

Over

Neil Smith

Neil Smith

Neil Smith (Montreal) is auteur van de bestseller Bang Crunch. Deze was genomine...

Gesponsorde boeken