Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: De kracht van velen van Mirjam Hildebrand (plus giveaway)

Vorig jaar schreef auteur Mirjam Hildebrand met ‘Voorlopers’ voor het eerst voor de jeugd van twaalf jaar en ouder. Het leverde haar meteen een nominatie voor de Jonge Jury Debuutprijs. Vlak voor de bekendmaking van de winnaar ligt het vervolg al in de boekwinkels. Op Hebban kun je vast een fragment lezen uit ‘De kracht van velen’ én kans maken op een exemplaar.

Na het schrijven van verschillende kinderboeken en verhalen die in bundels terechtkwamen, waagde schrijfster Mirjam Hildebrand zich aan het schrijven van een boek voor kinderen van 12+: Voorlopersover een meisje met een bijzondere, spirituele gave. Het Jonge Jury Boekgenootschap selecteerde het samen met twee andere boeken als het állerbeste van de boeken die in 2017 verschenen. Op de Dag van de Jonge Jury op 6 juni wordt de winnaar bekendgemaakt.  

Over Voorlopers, het deel dat voorafgaat aan De kracht van velen, schreef Hebban-recensent Rosalien (die het met maar liefst vijf sterren waardeerde):  

‘Voorlopers bezit een verfrissend en creatief concept: een groep mensen die voorloopt op de evolutie en zo speciale krachten bezit. Tijdens het omslaan van de bladzijdes is vaak niet te voorspellen wat de volgende pagina zal openbaren. Tot het einde blijft het een verrassing. Je zou kunnen zeggen dat het op dit gebied voorloopt op andere Young Adults.’    

De kracht van velen verschijnt op 21 mei bij uitgeverij Kluitman. Op Hebban kun je vast een fragment lezen. 

Over De kracht van velen

Om het nieuwe schooljaar op Precursor te starten, moet Emma deelnemen aan de Cirkelceremonie. Die verloopt echter anders dan verwacht. Drie bewoners vallen bewusteloos neer en als ze weer bijkomen zijn ze hun Voorlopers-vaardigheden kwijt. Waar worden de verschijnselen – die zich razendsnel onder de bewoners verspreiden – door veroorzaakt? Emma kan met haar Signum mensen helpen en de ziekte terugdringen, maar dit vraagt veel van haar krachten. De jongeren moeten een manier vinden om de Voorlopers te laten voortbestaan en dat leidt tot verdeeldheid. Ondertussen neemt het aantal slachtoffers alleen maar toe. En dan wordt ook Emma’s vader getroffen… 

De kracht van velen is het spannende vervolg op Voorlopers, door Hebban bekroond tot het beste Nederlandse YA-boek van 2017!

Lees hier de Sneak Preview

Smaakt dit fragment naar meer? Doe mee aan de winactie en maak kans op het boek!  

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.  Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: De kracht van velen van Mirjam Hildebrand (plus giveaway)

 

Gerelateerd

Over

Mirjam Hildebrand

Mirjam Hildebrand

Mirjam Hildebrand studeerde Psychologie aan de Universiteit Leiden en heeft...

Gesponsorde boeken