Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: De nieuwe achternaam van Elena Ferrante

Deze zomer en dit najaar verschijnen er belangrijke grote romans van zowel gevestigde nationale als internationale auteurs. In de maanden juli en augustus publiceert Hebban op maandag en op donderdag een sneak preview: een voorpublicatie van belangrijke romans die binnenkort verschijnen.

Alhoewel het tegenwoordig heel 'gewoon' is om te weten wat een auteur in zijn vrije tijd doet, hoeveel hondjes hij of zij heeft en wat zijn of haar lievelingseten is, blijven sommige auteurs liever uit de publiciteit. Sterker nog, sommige auteurs geven hun identiteit helemaal niet prijs en schrijven alleen onder pseudoniem. Een tekenend voorbeeld van zo'n auteur is de Italiaanse (dat weten we dan weer wel) Elena Ferrante. Al 25 jaar hangt er een groot mysterie rond deze auteur, die naam maakte met romans als  Dagen van verlating (2003) en De verborgen dochter (2008).

"Ik geloof dat boeken, als ze geschreven zijn, hun auteurs niet meer nodig hebben. Als ze wat te zeggen hebben, zullen ze vroeg of laat lezers vinden", schreef Ferrante in een brief naar haar uitgever. Hiermee verklaarde ze haar anonimiteit.

Met haar roman De geniale vriendin (2013), het eerste deel van een vierluik, verwierf de schrijfster internationale faam. Lezers, critici en auteurs bejubelen de schitterende schrijfstijl, kleurrijke personages en sprankelende details van deze grote onbekende. Op Twitter is zelfs een heuse #FerranteFever ontketend.
De geniale vriendin vertelt de geschiedenis van twee vriendinnen, Lila en Elena. Ze groeien samen op in een Napolitaanse volkswijk, in de jaren na de Tweede Wereldoorlog. De levens van de twee meisjes verlopen totaal verschillend; terwijl de intelligente Lila van school moet om te gaan werken, mag haar vriendin Elena wél studeren. Elena beseft echter maar al te goed dat Lila veel slimmer en mooier is.

Op 18 augustus verschijnt De nieuwe achternaam, het tweede boek van Ferrantes Napolitaanse romans. In dit boek zijn de twee vriendinnen inmiddels jonge vrouwen: Lila is getrouwd, terwijl Elena mag doorleren. Op hun eigen manier proberen ze het beste van hun leven te maken. Maar de vriendinnen ontdekken ook dat loyaliteit en nabijheid een donkere kant kennen, die van jaloezie en bedrog. Lila en Elena vinden elkaar, raken elkaar kwijt en vinden elkaar opnieuw.

Klik hier om een voorpublicatie te lezen.

Lees ook het dossier over het mysterie rond Elena Ferrante.

Sneak Preview Zomer

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: De nieuwe achternaam van Elena Ferrante

 

Gerelateerd

Over

Elena Ferrante

Elena Ferrante

Elena Ferrante is het pseudoniem van een Italiaanse schrijfster, die ondanks haa...

Gesponsorde boeken