Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: De nieuwe erfgenaam van Sophie Hannah

door Soraya Vink (crew) 1 reactie
Met haar verhalen rond Hercule Poirot groeide Agatha Christie uit tot de koningin van het misdaadverhaal. De Britse thrillerschrijfster Sophie Hannah heeft de eer om de verhalen met de speurder voort te zetten. Op Hebban lees je een Sneak Preview van het nieuwe moordmysterie 'De nieuwe erfgenaam'.

Als jong meisje werd Sophie Hannah al geïntrigeerd door de verhalen van Agatha Christie. De Britse schrijfster, die trouwens ook poëzie schrijft, ontwikkelde zich als een begenadigd verteller van verhalen waarin de menselijke psyche centraal staat. In een interview voor The Guardian vertelde Hannah hoe belangrijk de boeken van Agatha Christie voor haar carrière zijn geweest: 'Ik raakte verslaafd aan haar boeken toen ik 12 jaar oud was en had ze allemaal gelezen op mijn veertiende. Haar model voor het perfecte misdaadverhaal heb ik als blauwdruk gebruikt voor mijn eigen boeken, hoewel de 'tone of voice' heel anders is. Toen ik werd benaderd om een Poirot verhaal te schrijven, kon ik hier nog openlijker mee omgaan.'

Na het succes van haar eerste Hercule Poirot thriller De monogrammoorden, kan de lezer op 6 september een nieuw speurdersavontuur lezen in De nieuwe erfgenaam. Op Hebban lees je exclusief de eerste hoofdstukken.

We gaan terug naar 1929, setting is de Ierse plaats Clonakilty. Athelinda Playford heeft verschillende mensen uitgenodigd om samen met haar en haar familie een week door te brengen op haar landgoed Lillieoak. De genodigden - onder wie oude bekenden Poirot, Catchpool, Gathercole en Rolfe - weten niet waarom ze zijn uitgenodigd, terwijl de familieleden van mevrouw Playford zich verbazen over de samenstelling van het gezelschap. Daar komen ze gauw genoeg achter...Naar de sneak preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway
Tijdens de Boekenparade is er een speciale thrilleravond waar het 100 jarig bestaan van de Belgische detective wordt gevierd. Op maandagavond 12 september zal Sophie Hannah vertellen over hoe het is om in de voetsporen te treden van de Queen of Crime Agatha Christie en deelt ze de do's en dont's voor het schrijven van een Poirot verhaal. 
De Nederlandse thrillerauteurs Michael BergIsa Maron en Ilse Ruijters vertellen over hun creatieve schrijfproces. Hoe schrijf je een spannend boek en hoe krijg je de lezer op het puntje van zijn stoel? 

Sarah Meuleman is de perfecte host voor de avond. Haar debuut, Wat ik je niet vertel, gaat over de verdwijning van zusje Sophie waarna de hoofdpersoon Hannah, zich stort op het schrijven van een boek over Agatha Christie. Een project dat ook een nieuw licht werpt op de verdwijning van haar zusje.

Hebban geeft exclusief toegangskaarten weg voor deze thrilleravond. Bekijk het kader rechts naast deze Sneak Preview voor meer informatie en doe mee!Over de auteur

Soraya Vink (crew)

6 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: De nieuwe erfgenaam van Sophie Hannah

 

Gerelateerd

Over

Sophie Hannah

Sophie Hannah

Sophie Hannah (1971) is een Britse schrijfster van romans, kinderboeken, poëz...