Hebban vandaag

Lezen /

Sneak preview: de nieuwe pageturner van Charles den Tex

door Hebban Crew 8 reacties
Charles den Tex is een van de meest succesvolle thrillerauteurs van Nederland. Bijna al zijn boeken werden genomineerd voor de Gouden Strop, en hij won hem drie keer. We hebben er drie jaar op moeten wachten, maar eindelijk is er dan weer een nieuw boek van zijn hand verschenen. 'Verloren vrouw' belooft de lezer een buitengewoon spannend verhaal op de rand van de toekomst.

Het is niet de eerste keer dat Charles den Tex in zijn boeken laat zien wat er op ons afkomt, en zijn beeld van de toekomst is ronduit huiveringwekkend. Je stelt jezelf continue de vraag: 'Kan dit al? Is dit de nieuwe werkelijkheid?' Ook in zijn boeken De macht van meneer Miller en CEL liet den Tex zijn publiek op deze manier huiveren. De combinatie van technologie met ongebreidelde ambitie lijkt voorspoed te brengen, maar heeft achter de schermen een heel ander gezicht. 

Verloren vrouw

Een jonge vrouw wordt in het holst van de nacht gewond op straat aangetroffen. De man die haar vindt, besluit haar niet naar een ziekenhuis te brengen maar bij hem thuis tot rust te laten komen. Als de vrouw weer bijkomt, blijkt ze aan geheugenverlies te lijden: ze weet niet waar ze is of wie ze is. Aanknopingspunten om haar verleden te achterhalen lijken er niet te zijn, en als ze zelf op zoek gaat, blijkt dat ze wordt gezocht. Met geweld. Beetje bij beetje komen haar herinneringen terug, herinneringen die soms zo pijnlijk zijn dat ze zichzelf ertegen moet verdedigen. Van willoze prooi verandert ze in een meedogenloze jager. Wie is ze? Is ze iemand die ze liever niet wil zijn?

Van willoze prooi verandert Djenna in meedogenloze jager. Daarbij wordt ze bijgestaan door oplichter Luc, de man die haar midden in de nacht vond. Samen moeten ze haar opdrachtgever vinden en hem te snel af zijn, voor ze weer zichzelf kan worden. 

'Er zijn geen good guys meer, alleen nog maar bad guys. En bad girls.'

Charles den Tex

De auteur werd geboren in Australië (1952), maar kwam op vijfjarige leeftijd met zijn ouders terug naar Nederland. Zijn wortels liggen echter niet zo heel vast, want hij studeerde fotografie en film in Londen en werkte een aantal jaar in Parijs. In 1979 kwam hij voorgoed terug naar Nederland, waar hij als reclametekstschrijver aan de slag ging. Later werd hij communicatie- en managementadviseur. 

Het schrijven van thrillers deed hij ter afwisseling van al die heldere en logische adviesteksten waarin niet werd gevraagd om een spanningsboog of schrijfkwaliteit. In 1995 verscheen Dump. Hij had er vier jaar aan gewerkt en verkocht 1368 exemplaren. Niet bepaald het wilde succes waar hij van had gedroomd. Maar stoppen met schrijven kon hij niet meer, en dat succes kwam uiteindelijk vanzelf. 

Sterrenregen voor Bot

Het laatstverschenen boek van Charles den Tex stamt alweer uit 2016. Bot ontving lovende recensies, waaronder een van Hebban recensent Kees van Duyn: 'Voor wie van een intelligente thriller houdt, is Bot een schot in de roos.'

Algemeen Dagblad: * * * * *

VN Detective en Thrillergids: * * * *

De Telegraaf* * * *

Leesfragment

Ben jij al heel nieuwsgierig naar het nieuwste boek van Charles den Tex, of moet je de auteur nog ontdekken? Op Hebban kun je een sneak preview lezen!

Lees hier een sneak preview van Verloren vrouw

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Hou Hebban in de gaten voor meer Charles den Tex, want later deze week maak je kans op Verloren vrouw!Over de auteur

Hebban Crew

2178 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak preview: de nieuwe pageturner van Charles den Tex

 

Gerelateerd

Over

Charles den Tex

Charles den Tex

Charles den Tex (Australië, 1952) studeerde fotografie en film in Londen, docee...


Gesponsorde boeken