Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: De olifant van de bovenbuurman van Roos van Rijswijk (met giveaway)

'Roos van Rijswijk is hét literaire talent van 2017', verkondigde de Volkskrant vorig jaar. Aanleiding was Van Rijswijks debuutroman 'Onheilig', die werd overladen met sterren en werd bekroond met de Anton Wachterprijs. Deze week verschijnt er een nieuw boek van haar hand: 'De olifant van de bovenbuurman'. Lees hier een Sneak Preview én maak kans op een exemplaar van deze verhalenbundel.

Roos van Rijswijk (1985) bewees haar schrijftalent al met publicaties in Tirade, De Revisor, De Gids en Das Magazin, maar maakte met haar debuutroman Onheilig echt een daverend entree in het Nederlandstalige literaire landschap. De schrijfster is liefhebber van korte verhalen en was dan ook een van de initiatiefnemers van de J.M.A. Biesheuvelprijs, de eerste literaire prijs voor verhalenbundels. Met haar nieuwe boek De olifant van de bovenbuurman schreef ze nu zelf een verhalenbundel. De verhalen gaan over de enorme herrieschopper onder wie ze jarenlang woonde. Wat hij daarboven uitvoerde was haar altijd een raadsel. 

'Het leek wel alsof... ja, het móést wel een olifant zijn, die 's nachts tapdanst, aan karaoke doet en met de bovenbuurman een luidruchtige kangoeroe heeft geadopteerd. Soms hebben ze ruzie, maar meestal is het leven één groot feest. Ze schreeuwen hun gesprekken boven de muziek uit, schuren even lekker de verwarmingsbuizen om te ontspannen en legen af en toe een zak knikkers op de laminaatvloer.'

 
De ontspannende klanken van de zelfgemaakte bowlingbaan van de bovenbuurman vormden een inspiratiebron Van Rijswijk, net als het getrompetter van de olifant en de sprongen van de kangoeroe. Ze schreef de avonturen van het wonderlijke drietal op en Sylvia Weve voorzag ze van prachtige illustraties. 

Lees hier een Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Win!

Smaakt deze Sneak Preview naar meer? Doe dan mee met de giveaway, we maken een aantal lezers blij met een exemplaar van De olifant van de bovenbuurman!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: De olifant van de bovenbuurman van Roos van Rijswijk (met giveaway)

 

Gerelateerd

Over

Roos van Rijswijk

Roos van Rijswijk

Roos van Rijswijk (1985) debuteerde in 2016 met de roman Onheilig, die werd bekr...

Gesponsorde boeken