Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: ‘De vergeten Deverill’ van Santa Montefiore + giveaway

door Hebban Crew 17 reacties
Fans van de familie Deverill kunnen weer opgelucht ademhalen: op verzoek van haar vele fans schreef Santa Montefiore een extra, ook los te lezen deel bij de oorspronkelijk driedelige ‘Deverill’-serie. Op Hebban lees je een fragment én maak je kans op het boek ‘De vergeten Deverill’.

De Britse schrijfster met Argentijnse roots Santa Montefiore (1970) begon enkele jaren geleden aan de succesvolle ‘Deverill’-serie, een saga die start in 1900 en die de levens van de familie Deverill in een kasteel op het Ierse platteland volgt. Met de drie delen, De vrouwen van kasteel Deverill, Als de rododendron bloeit en De laatste roos van de zomer lees de trilogie echt compleet. Maar op verzoek haar fans schreef Montefiore een extra, ook los te lezen deel bij de oorspronkelijk driedelige ‘Deverill’-serie: De vergeten Deverill  

Het familieverhaal speelt zich dit keer af in het Amerika van de jaren zestig en het Ierland van eind negentiende eeuw en is nu verkrijgbaar in de boekhandel. Van de eerste drie delen van de serie werden inmiddels bijna 300.000 exemplaren verkocht, dus zonder twijfel zullen vele lezeressen dit boek niet willen laten liggen.  

Over De vergeten Deverill

Kasteel Deverill, 1892. De zeventienjarige Arethusa Deverill is een ongetemde schoonheid. Ze weigert zich erbij neer te leggen dat vrouwen alleen maar geschikt zijn om te trouwen en kinderen te krijgen. Om te ontsnappen aan een huwelijksaanzoek, overtuigt ze een nicht van haar vader ervan haar uit te nodigen voor het balseizoen in Londen. Ze geeft niets om de aristocratische mannen die haar daar het hof proberen te maken, maar als de Madison Brothers uit New York komen optreden op het bal, verandert haar leven ingrijpend.

Nantucket, Massachusetts, 1962. Als na de dood van Arethusa Clayton blijkt dat zij haar as wilde laten uitstrooien op een heuvel bij het Ierse kasteel Deverill, zijn haar kinderen stomverbaasd. Zij hebben nog nooit van het kasteel gehoord, hoewel ze weten dat hun moeders meisjesnaam Deverill was en dat ze als jonge vrouw de armoede in Ierland ontvluchtte. Nog groter, en onaangenamer, is de verrassing als blijkt dat Arethusa een derde van haar erfenis nalaat aan een onbekende. Als er op de uitvaart geen enkel familielid van hun moeder aanwezig blijkt te zijn, realiseert dochter Faye zich dat ze eigenlijk niets over haar weet. Waarom wilde Arethusa na haar dood terugkeren naar het land waaraan ze bij leven een hekel leek te hebben?  

Nieuwsgierig geworden? Lees alvast een fragment uit De vergeten Deverill.

Lees hier de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway

Wil je De vergeten Deverill toevoegen aan jouw boekenkast? Je maakt hier kans op het boek. Je kunt t/m 9 april meedoen met deze winactie.Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: ‘De vergeten Deverill’ van Santa Montefiore + giveaway

 

Gerelateerd

Over

Santa Montefiore

Santa Montefiore

Santa Montefiore begon al op jonge leeftijd met schrijven, maar haar eerste boek...


Gesponsorde boeken