Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: De Viking van Bjørn Andreas Bull-Hansen (met giveaway)

door Hebban Crew 6 reacties
Fan van historische thrillers die je de wereld om je heen even doen vergeten? Maak kennis met de Jomsviking-reeks van de Noorse auteur Bjørn Andreas Bull-Hansen. Op Hebban lees je nu een Sneak Preview en maak je kans op het eerste deel dat onlangs is verschenen.

De Viking is het eerste boek in een serie. De reeks is gebaseerd op jarenlang onderzoek naar een turbulente en dramatische tijd in de geschiedenis. De auteur neemt ons mee door grote delen van Noord-Europa (Zweden, Denemarken, Polen, Engeland en Schotland), zoals ze duizend jaar geleden waren, en zijn verhaal is gebaseerd op historische gebeurtenissen. Als Jomsviking is Torstein betrokken bij de machtsstrijd tussen Scandinavische koningen en graven die uitmondt in een bloedige zeestrijd bij Svolder in het jaar 1000.

Het jaar is 993. Tijdens een aanval ten oosten van Viken in Noorwegen wordt Torsteins vader wreed vermoord door de mannen van Olaf Trygvasson. De twaalfjarige Torstein wordt meegenomen als slaaf, maar ziet zijn kans schoon om te vluchten. Hij ontsnapt naar de Orkney-eilanden – op zoek naar zijn oudere broer.

In De Viking volgen we Torstein Tormodson in zijn jonge jaren als slaaf en banneling, en later als krijger en huurling van de legendarische Jomsvikings broederschap. Al snel wordt hij betrokken bij de machtsstrijd tussen Olaf Trygvasson en de andere Scandinavische leiders.


De Viking is zojuist verschenen bij uitgeverij Boekerij. Op Hebban lees je nu de eerste twee hoofdstukken uit deze historische thriller.

Naar de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway

Benieuwd hoe dit verhaal afloopt? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de exemplaren die we verloten!Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: De Viking van Bjørn Andreas Bull-Hansen (met giveaway)

 

Gerelateerd

Over

Bjørn Andreas Bull-Hansen

Bjørn Andreas Bull-Hansen

Bjørn Andreas Bull-Hansen (1972) werkte eerder als scenarioschrijver voor...

Gesponsorde boeken