Hebban vandaag

Lezen /

Sneak preview: De zilverweg van Stina Jackson (met buzzinschrijving)

door Hebban Crew 4 reacties
Stina Jackson heeft niets van haar Zweedse roots verloren toen ze naar Denver, Colorado verhuisde. Dat bewijst haar debuutthriller 'De zilverweg', die prompt in de prijzen viel. Lees de sneak preview en doe mee aan de buzzinschrijving: Hebban geeft maar liefst 50 exemplaren weg!

De zilverweg won dit jaar de Zweedse Book of the Year Award en The Glass Key, een prestigieuze Scandinavische prijs voor de beste thriller van eigen bodem. Het boek verschijnt 12 november in Nederlandse vertaling (door Marika Otte) bij uitgeverij De Geus. De duistere cover belooft een onheilspellend verhaal, maar dat is niet alles dat de thriller de lezer te bieden heeft.

'Duister en hypnotiserend boek over het leven aan de rand van het bestaan.' - Jury van de Zweedse Thrillerprijs

'Een onvergetelijk portret van het verdriet van een vader.' - Sunday Times

Jackson is geboren en getogen in Skellefteå. In 2006 verhuisde ze naar Amerika, waar ze nog altijd woont met haar man Robert. De zilverweg speelt zich af in haar geboorteplaats in Noord-Zweden, langs de Riksväg 95. Deze rijksweg is circa 355 kilometer lang en loopt van de Botnische Golf naar Bodø in Noorwegen. De weg wordt in de volksmond Silvervägen genoemd, waar Jackson handig gebruik van maakt voor haar boek.

‘Ik zag een documentaire over een snelweg in Canada genaamd “Highway of Tears”. Onderweg op die snelweg was een groot aantal vrouwen en meisjes verdwenen. De prachtige en enigszins desolate Canadese natuur herinerde me aan de grootsheid van de omgeving waarin ik opgroeide. Dat bizarre gegeven en de overweldigende natuur waren de vertrekpunten voor mijn boek.’ – Stina Jackson

De zilverweg

Sinds zijn zeventienjarige dochter Lina drie jaar eerder verdween bij een bushalte aan De zilverweg in het noorden van Zweden speurt haar vader Lelle obsessief naar sporen van haar. De desolate streek is een ideaal oord voor zonderlingen die iets te verbergen hebben en met rust gelaten willen worden. De politie heeft de zoektocht allang opgegeven, maar dan wordt er opnieuw een meisje vermist. Het verband met Lina is snel gelegd en Lelle gaat tot het uiterste om de dader en de meisjes te vinden.

Stina Jackson houdt een levendige Instagram bij, voor een inkijkje in het leven van deze kersverse auteur. Voor meer auteurs kun je ook bij ons recente artikel terecht. 

Leesfragment

Ben je benieuwd geworden naar de thriller De zilverweg? Lees alvast een fragment door op de link hieronder te klikken. 

Lees een fragment uit De zilverweg

Schrijf je nu in voor de Hebban Buzz!

Wil jij dit boek heel graag al voor verschijning lezen? Op Hebban kun je je nu al inschrijven voor een buzzcampagne met De zilverweg, en wie weet krijg jij een van de 50 exemplaren die we namens de uitgeverij mogen uitdelen.

Schrijf je in!Over de auteur

Hebban Crew

2184 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak preview: De zilverweg van Stina Jackson (met buzzinschrijving)

 

Gerelateerd

Over

Hebban Spots

Buzz - De zilverweg

22 volgers

Welkom bij de Buzz Spot voor De zilverweg van Stina Jackson, een thriller van Uitgeverij De Geus. We delen 50 exemplaren uit van dit spannende boek aan enthousiaste buzzers! Onze hashtag is...


Gesponsorde boeken