Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Dertiendagh van Maria Postema & Maarten Bruns + giveaway

door Lindy (Hebban Crew) 3 reacties
Komt de naam Maria Postema je bekend voor? Dat zou zomaar kunnen, want deze dame vertaalde o.a. The Hunger Games en Divergent. Dit keer liet ze - samen met Maarten Bruns - haar eigen fantasie de vrije loop, met als resultaat een eigen spannende YA-roman. Op Hebban lees je vast een fragment én maak je kans op het boek!


“‘Allemaal leuk en aardig, dat vertalen, maar wanneer ga je nou eens je éígen boek schrijven, Maria?’ vroegen mensen vaak. ‘Nou, misschien wel nooit,’ antwoordde ik dan, want ik vind het juist zo fijn om met andermans verhalen bezig zijn.” Bron

En toch kwam het er dan van. De naam Maria Postema kwam je eerder niet óp, maar wel ín veel boeken tegen. Zij vertaalde namelijk meer dan vijftig YA-boeken, waaronder de hitseries Twilight, The Hunger Games, Gone en Divergent. Samen met mede-Utrechter Maarten Bruns besloot ze de uitdaging om nu zelf een roman te schrijven aan te gaan. Met Dertiendagh, voor jongeren van 14 jaar en ouder, maakt Postema haar debuut; Bruns – muzikant en schrijver – schreef al enkele non-fictieboeken.  

Met het boek wil het duo een doelgroep bereiken waar weinig literatuur voor is, vertellen Postema en Bruns aan Stadsblad Utrecht. ‘Ik weet door mijn werk in de Kinderboekwinkel dat het aanbod voor deze leeftijd niet groot is. Zeker niet voor jongens. Ze hoeven niet per se een dikke pil te lezen, maar avontuur met veel diepgang trekt ze altijd,’ vertelt Postema.  

In hetzelfde artikel vertelt Bruns over de samenwerking: samen bedachten ze het verhaal en zetten een raamwerk op, waarna ieder om de beurt een hoofdstuk schreef en dat van elkaar later nog eens doornam. Het resultaat is volgens uitgeverij Leopold een razendspannende jongerenroman die historie, fantasy en avontuur vervlecht en zich afspeelt in een oer-Hollands decor.  

Over Dertiendagh  

In Dertiendagh verkennen Erik en zijn buurmeisje Zoë namelijk de Scheveningse duinen en ontdekken daar een oude bunker van de Atlantikwall. Daar vinden ze een kistje met een verbijsterende inhoud. Hun mysterieuze vondst is het begin van een zenuwslopende zoektocht naar een geheim bunkerstelsel. In de uitgestrekte gangen diep onder de grond vervagen de grenzen tussen heden en verleden, tussen realiteit en nachtmerrie.

Wolvengehuil in de verte, een valhek dat hermetisch dichtklapt, een dagboek dat vertelt over duistere experimenten en over Dertiendagh, een mythische dag die de wereld voorgoed zal veranderen… In een race tegen de klok moeten Erik en zijn vrienden alles op het spel zetten om het donkere tij te keren – en hun leven te redden.  

Nieuwsgierig geworden? Lees hieronder een fragment.  

Lees hier de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Winactie

Wil jij Dertiendagh wel helemaal lezen? Doe mee aan deze winactie en maak kans op het boek!Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: Dertiendagh van Maria Postema & Maarten Bruns + giveaway

 

Gerelateerd

Over

Maria Postema

Maria Postema

Auteur en vertaler Maria Postema is haar hele leven al in de ban van boeken en v...

Maarten Bruns

Maarten Bruns

Maarten Bruns (1976) is productontwikkelaar, muzikant en schrijver van zowel YA-...

Gesponsorde boeken