Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Dijk van H.M. van den Brink

H.M. van den Brinks novelle 'Over het water' werd in meer dan 12 talen vertaald en won verscheidene internationale prijzen. Eind januari verschijnt zijn nieuwe roman 'Dijk', een verhaal over de verloren kleine middenstand. De verwachtingen zijn hooggespannen, lees op Hebban alvast een voorpublicatie!

Voormalig NRC-journalist en auteur Hans Maarten van den Brink (1956) schreef met zijn novelle Over het water (1998) een internationale bestseller. Het verhaal over twee jongens die ervan dromen dat er geen eind zal komen aan de beste zomer van hun leven zolang ze blijven roeien, werd onder andere bekroond met de Euregioprijs. 'Dit boek is een klein wonder', schreef The Guardian. Na dit kleine wonder zijn de verwachtingen met betrekking tot Van den Brinks nieuwe roman hooggespannen. Dijk is een verhaal over ambtenarij, zeelucht en kaasgeur. Over de macht van de markt en de trilling van atomen. Over de standaardkilo van platina en iridium die voor eeuwig wordt bewaard in een kluis vlakbij Parijs. En over herinneringen die net zo vaak van vorm veranderen als de wolken boven een Noord-Hollandse polder.

Het is een koude ochtend in 1961 als twee jongens hun werkzame leven beginnen in een kantoor aan een slordige gracht in Amsterdam. Ruim veertig jaar later moet een van hen afscheid nemen. Terwijl alles om hen heen is veranderd, lijkt Karel Dijk door de jaren heen dezelfde te zijn gebleven. Maar juist dat maakt hem voor zijn collega zo ondoorgrondelijk. Want waarom verschijnt Dijk bijvoorbeeld niet op zijn eigen afscheidsreceptie? En is het beter om meegaand te zijn tegenover je superieuren en collega's, of kun beter vasthouden aan principes? Wat blijft er uiteindelijk over van een leven lang toegewijde arbeid?

Benieuwd naar Dijk ?

Lees hier een voorpublicatie


Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Meer veelbelovende romans in januari en februari

Zolang er leven is van Hendrik Groen (27 januari, Meulenhoff)

Na het succes van het dagboek van de bejaarde Hendrik Groen, Pogingen iets van het leven te maken, neemt verschijnt eind januari het vervolg. In Zolang er leven is neemt Hendrik Groen de medebewoners, de directie, zijn vrienden en de ouderdom op de korrel, en spaart daarbij zichzelf zeker niet.
  


Vossenjagers van Breece D'J Pancake (28 januari, Lebowski)

De toen 26-jarige Breece D'J maakte op 8 april 1979 een einde aan zijn leven. In deze bundel zijn de twaalf verhalen die hij achterliet opgenomen. Verhalen over jonge mannen, hardvochtige vaders, weglopende vriendinnen in een wereld vol hanengevechten, fossielen, kolenmijnen, vossenjachten, seks, depressie, drank en dood.

Een weekendje oorlog van Frans van Deijl (1 februari, Podium)

Vier vrienden, gefascineerd door de Tweede Wereldoorlog, gaan een weekend naar Normandië om een torenhoge klif te beklimmen. Precies zoals de Amerikaanse Rangers dat in 1944 op D-Day deden. De door hen nagespeelde oorlogsscène loopt echter schokkend af...


Onheilig van Roos van Rijswijk (2 februari, Querido)

Hoe verantwoordelijk ben je voor je familie? Miguel Sluyter belandt in de kleine Duitse stad Nieheim en besluit niet terug te keren. Maar dan wordt zijn moeder ernstig ziek. Ze besluit haar zoon op te zoeken, maar tegelijkertijd reist Miguel de tegenovergestelde richting uit. Hij wil zijn moeder nog één keer zien.


De val van Turing van David Lagercrantz (2 februari, Signatuur)

Op het nachtkastje van de briljante wiskundige Alan Turing wordtt een half opgegete appel gevonden, gedrenkt in cyanide. Alles wijst op zelfmoord. Uit het politieonderzoek blijkt Turing een grote rol gespeeld heeft bij het kraken van de Enigmacode van de nazi’s waardoor vele levens gespaard bleven. Was zijn rol na de oorlog nog niet uitgespeeld?

Bekijk de verwachtpagina voor meer verwachte boeken.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Dijk van H.M. van den Brink

 

Gerelateerd

Over

H.M. van den Brink

H.M. van den Brink

Hans Maarten van den Brink (1956) is de auteur van romans en essays. Zijn novell...

Gesponsorde boeken